Cambodja

Koh Rong Samloem

De stranden zo wit, het water zo helder en de jungle zo ongerept, dat zie je niet vaak. Het eiland Koh Rong Samloem is één van de hoogtepunten van Cambodja. Je ervaart er het typische eilandleven en gaat vanzelf mee in het relaxte tempo van de locals. Er is genoeg levendigheid op het eiland, maar het is (nog) niet overspoeld door toeristen. Hopelijk blijft dat nog even zo, want die verlaten stranden en dichtbegroeide jungle zijn het mooiste aan Koh Rong Samloem!

In het zuidwesten van Cambodja ligt dit pareltje. Het eiland heeft meerdere prachtige baaien en bestaat verder vooral uit ondoordringbare jungle. Wegen zijn er dus ook vrijwel niet en als je naar een ander deel op het eiland wil, zul je door de jungle moeten lopen of de watertaxi moeten nemen. Dat heeft wel iets, toch?

Stranden van Koh Rong Samloem

Saracen Bay is het mooiste strand van het eiland, maar daardoor wel wat meer bebouwd. Als je wat tientjes per nacht neer wilt tellen, dan kun je hier verblijven in een schattig maar basic bungalowtje op het strand. Wil je wat meer rust, dan kun je het beste naar Lazy Beach of Sunset Beach gaan. Clearwater Bay is een waanzinnig mooi strand en moet je zeker bezoeken. Zelden zie je zulke verlaten stranden met spierwit zand en helderblauw zeewater. Een unieke plek!

Het dorpje M’Pay Bay is een goede uitvalsbasis voor je bezoek aan Koh Rong Samloem. De accommodaties zijn betaalbaar en er zijn genoeg winkeltjes en restaurantjes in het dorp. Het strand bij dit dorpje is misschien niet het mooiste, maar je hebt er wel een fantastische sfeer. Je voelt je gelijk helemaal op je gemak in M’Pay Bay.

Wat te doen op Koh Rong Samloem

Het leukste is om de verschillende stranden en baaien te ontdekken. Sommige stranden zijn met een wandelpad aan elkaar verbonden, voor anderen moet je de watertaxi nemen. De hike door de jungle van het strand bij M’Pay Bay naar Clearwater Bay is erg tof om te doen. Ook kun je goed snorkelen of duiken bij Koh Rong Samloem. En verder is het dé plek om gewoon heerlijk uit te rusten van je reis door Cambodja.

Je kunt je bezoek aan Koh Rong Samloem natuurlijk ook combineren met het iets grotere eiland Koh Rong.

Handig om te weten voor je naar Koh Rong Samloem gaat

  • Op Koh Rong Samloem zijn (nog) geen pinautomaten. Neem dus voldoende contant geld mee!
  • Verwacht niet teveel luxe van je verblijf op Koh Rong Samloem. Accommodaties zijn óf erg prijzig óf vrij basic. Denk hierbij aan een koude douche en slechts een ventilator in plaats van airco.
  • Je bereikt Koh Rong Samloem met de boot vanaf Sihanoukville. Het is ongeveer 45 minuten tot een uur varen naar Koh Rong Samloem. Bij de meeste maatschappijen koop je een open retour ticket. Dit betekent dat de datum waarop je terugkomt nog niet vast staat. Je kunt dus op het eiland bepalen hoe lang je wilt blijven. Handig!

Overnachten

Bamboo Jam
Bamboo Jam

Slapen in een huisje aan het hagelwitte strand van Saracen Bay? Bamboo Jam biedt bungalows op het strand met eigen badkamer.

Populair op Travly