Thailand

Khao Sok National Park

Wat een paradijs is dit! Khao Sok is het mooiste natuurpark van Thailand en misschien wel van heel Azië. De kalksteenrotsen, watervallen, jungle en grotten maken een onvergetelijke indruk. Tijdens een meerdaagse trekking verken je deze schitterende natuur en val je in slaap in een bamboehutje op het water. Het Khao Sok National Park is een oase van rust in het levendige Thailand.

In het zuidwesten van Thailand ligt het Khao Sok National Park. Het herbergt één van de oudste regenwouden ter wereld en er leeft een grote diversiteit aan flora en fauna. Er leven meer dan 200 verschillende vogelsoorten. In de dichtbegroeide jungle kun je zomaar oog in oog komen te staan met olifanten, pythons, gibbon apen en zelfs tijgers en luipaarden!

Een tour door Khao Sok National Park

Bij de entree van het park stuit je gelijk op een aantal hotels en toeristenbureaus. Hier kun je makkelijk één- of meerdaagse trekkings boeken. Voor een dagtour zijn de trekkings naar de Ton Gloy Waterfall en de Sip-et Chan Waterfall populair. Beide trekkings duren maximaal 7 uur, maar de trekking naar de Sip-et Chan Waterfall is wat zwaarder, doordat je meer heuvels moet beklimmen en wat riviertjes moet doorkruisen.

Voor een echt betoverende ervaring moet je een nachtje in het park slapen. Je kunt dan een nachtsafari doen, waarbij je in het donker op zoek gaat naar wilde dieren. Je slaapt dan in een simpel hutje op het Chiaw Lan meer en zult je verbazen over de adembenemende sterrenhemel. Vroeg in de ochtend sta je alweer op om de bijzondere gibbons te spotten.

Je hebt ook de mogelijkheid om het park op eigen houtje te verkennen. Bij het bezoekerscentrum kun je zien welke guesthouses je kunt reserveren en daarbij kun je altijd nog losse activiteiten doen. Je hebt de mogelijkheid om in de grote steden, zoals Bangkok of Krabi, vooraf je tour door Khao Sok te boeken, maar je betaalt dan vaak veel meer dan wanneer je het ter plekke bij het park boekt.

Vervoer naar Khao Sok National Park

Vanaf Bangkok en alle grote steden in het zuiden van Thailand is het natuurpark per bus goed te bereiken. Vanaf Bangkok gaan er ook nachtbussen naar Khao Sok National Park. Op de eilanden in het zuiden kun je vaak een combinatieticket kopen (ferry + bus) naar Khao Sok. Op de website van het park kun je alle vervoersopties en gemiddelde prijzen vinden.

Populair op Travly