Australië

Karijini National Park

Het immense Karijini National Park is exact wat je je voorstelt bij Australische Outback. Onverharde wegen, rood zand, watervallen en –poelen en imposante kloven tot wel 100 meter diepte. Dit is het op één na grootste natuurpark van West-Australië. Het park ligt niet echt op de route die veel reizigers nemen, want het is best wel even omrijden ten opzichte van andere highlights. Toch is het die extra kilometers meer dan waard!

Je start je bezoek aan het park bij het bezoekerscentrum. Hier krijg je informatie over het park en je komt meer te weten over de geschiedenis van de Aboriginals die lange tijd in harmonie met de natuur leefden in deze regio.

Een absolute must is het maken van een wandeling in één van de kloven. Er zijn diverse wandelroutes in het park waarbij de moeilijkheidsgraad aangegeven wordt. De Dales Gorge, Weano Gorge, Red Gorge, Kalamino Gorge en Hamersley Gorge zijn hoogtepunten van het park. Ook heb je in het park fantastische uitkijkpunten. Wandel ook naar de Kalamina Falls, Fortescue Falls en de mooie waterpoelen, zoals Circular Pool en Fern Pool.

Aan het einde van de dag droom je weg bij het spectaculaire uitzicht vanaf Mount Bruce. Om een echt goede indruk van het park te krijgen, overnacht je op een camping. Karijini National Park is relatief rustig en de natuur is er onaangetast. Echt een plek voor de avontuurlijke backpacker!

Populair op Travly