Australië

Kangaroo Island

Dierenliefhebbers opgelet: voor jou is Kangaroo Island een must-do tijdens je reis door Australië! Niet alleen huppelen nieuwsgierige kangoeroe’s om je heen, het eiland in het zuiden van Australië is de thuisbasis van allerlei andere opmerkelijke diersoorten. Koala’s, blauwe pinguïns, wallaby’s, zeehonden, dolfijnen en andere dieren leven op het natuurrijke eiland. Met ruim veertig kilometer aan wandelpaden en 1.600 kilometer aan wegen kies je zelf hoe je dit unieke eiland verkent!

Flinders Chase National Park

Matthew Flinders ontdekte het eiland in 1802 en gaf het eiland de naam Kangaroo Island. Het naar hem vernoemde natuurpark is een veelbezochte attractie van het eiland. De natuur is er schitterend en je kunt er veel wilde dieren spotten. De hoogtepunten van het park zijn de Remarkable Rocks en Admirals Arch. Er zijn meer dan 20 verschillende wandelroutes en vanaf diverse uitkijkpunten heb je uitzicht over het schilderachtige natuurgebied.

Duiken

In de wateren van Kangaroo Island duik je tussen de exotische vissen en gekleurde koraalriffen. Het is één van de beste duikspots van Australië. Op de bodem liggen meerdere scheepswrakken die je in je duikpak van dichtbij bekijkt. Cool!

Andere activiteiten op Kangaroo Island

Meer avonturen beleven op Kangaroo Island? Ga sandboarden over de witte duinen van de Little Sahara, cross over het eiland met een quad of ga met een kajak over de Harriet River. Bij Seal Bay Conservation Park kun je de zeehonden van heel dichtbij bekijken en in het Kelly Hill Conservation Park wandel je door kalkstenen grotten. Voor wat ontspanning ga je wijn proeven bij één van de vele wijngaarden op het eiland.

Populair op Travly