Thailand

Kanchanaburi

Ruim 100 kilometer van Bangkok ligt de stad Kanchanaburi die vooral bekend is vanwege de Bridge over the River Kwai. Tijdens de Tweede Wereldoorlog lieten de Japanners gevangen genomen soldaten een spoorlijn en brug aanleggen om zo een snelle verbinding door de Thaise jungle naar Birma (nu Myanmar) te hebben. Tijdens de aanleg van de spoorlijn zijn meer dan 100.000 mensen om het leven gekomen. Het verhaal werd wereldwijd bekend door het boek en later ook de met 7 Oscars bekroonde film The Bridge over the River Kwai. Kanchanaburi heeft niet alleen een boeiende geschiedenis, maar ook prachtige natuur in de omgeving.

Geschiedenis van Kanchanaburi

De rivier Kwai is mooi, de brug op zichzelf is niet erg bijzonder. De boeiende historie maakt de brug tot een bijzondere plek. De spoorlijn die onder andere over de brug liep werd later ook wel Death Railway genoemd, omdat er zoveel mensen zijn overleden door de aanleg. De aanleg van een dergelijk traject zou normaliter zo’n 5 jaar kosten, maar de Japanners dwongen de gevangenen om het project binnen 16 maanden gereed te hebben. Door de erbarmelijke omstandigheden heeft de aanleg zoveel levens gekost. Naast de brug ligt het Thailand-Burma Railway Centre. In dit museum kom je meer te weten over de gruwelijke aanleg van de spoorlijn en de brug.

Wat verder van de stad Kanchanaburi ligt de Hellfire Pass. De pas loopt dwars door een rots en is uitgehakt door de krijgsgevangenen tijdens WOII. Het was één van de zwaarste beproevingen voor de gevangenen en ook hier verloren honderden mensen het leven. In het nabijgelegen museum kom je meer te weten over de gruwelijke geschiedenis van de Hellfire Pass.

Natuur

Naast de historische locaties vind je bij Kanchanaburi ook prachtige natuur. De Erawan watervallen zijn een fijne plek om te zwemmen en te genieten van fabelachtige uitzichten. In het park vind je 7 schitterende watervallen. Ook een boot- of kajaktocht over de rivier Kwai is de moeite waard. Langs de rivier vind je allerlei drijvende guesthouses en hotels. Het schommelt wel behoorlijk, dus alleen met een sterke maag kun je hier een lekker nachtje slapen!

Populair op Travly