Cambodja

Kampot

In het zuiden van Cambodja, vlakbij de kust, ligt het relaxte Kampot. Het stadje zelf heeft weinig bezienswaardigheden, maar de omgeving is onwijs leuk! In de buurt ligt een nationaal park met mysterieuze, verlaten gebouwen of je brengt een bezoek aan de peperplantage waar ze de echte Kampot peper produceren. Kampot heeft genoeg levendigheid, maar wordt nog lang niet overspoeld door toeristen. Ideaal!

Bokor National Park

Het Bokor National Park ligt op enkele kilometers van Kampot en het is een leuk park om te verkennen met de scooter. Over goede wegen rijd je naar de top van Mount Bokor en kom je langs vervallen gebouwen die stammen uit de Franse overheersing. Je hebt hier ook een mooi uitzicht over de zee!

Bokor National Park - Kampot
Verlaten kerk in Bokor National Park

Peperplantage bezoeken

Kampot is beroemd vanwege haar smakelijke Kampot peper. Het is onwijs leuk om een bezoek te brengen aan de peperplantage. Je krijgt hier een rondleiding en ziet hoeveel handwerk er nodig is voor zo’n peperbolletje! Natuurlijk mag je ook proeven en je kunt wat van de heerlijke peper kopen voor thuis.

Kep en de krabmarkt

Vlakbij Kampot ligt een ander stadje, Kep. Het leukste aan Kep is een bezoek aan de krabmarkt. De krabben liggen – nog levend – in kooitjes in het water. Pas als jij een krab bestelt, wordt deze voor je klaar gemaakt. Verser dan dit wordt het niet!

Met de scooter de omgeving verkennen

De omgeving van Kampot is echt prachtig, zo onwijs groen! Met de scooter rijd je over onverharde wegen, tussen de groene rijstvelden en langs de vriendelijke locals. Koeien lopen over straat en kindjes zwaaien fanatiek als je langs rijdt. Heel leuk!

Hoe kom je in Kampot?

Kampot ligt in het zuiden van Cambodja. Je kunt er met de bus komen vanaf de hoofdstad Phnom Penh (ongeveer 3 uur reistijd) of bijvoorbeeld vanuit Sihanoukville (ongeveer 2 uur reistijd).

Overnachten

Populair op Travly