Cambodja

Kampong Chhnang

Kampong Chhnang is de belangrijkste vissershaven voor Phnom Penh. De vissers wonen in drijvende dorpen en voor een kijkje in hun wereld bezoek je Kampong Chhnang. De huizen en soms zelfs tuintjes drijven op de Tonlé Sap. Een boottochtje langs de huizen op palen geven je een uniek inkijkje in de leefwijze van deze bijzondere gemeenschap.

Je vaart over drijvende markten en langs koffiehuizen op palen. In Siem Reap kun je ook drijvende dorpen bezoeken, maar in Kampong Chhnang is dit ongedwongener en minder toeristisch. Een authentieke plek om te bezoeken! Kinderen rennen de kleurrijke huisjes uit om naar je te zwaaien en roepen vrolijk “hello!”.

In Kampong Chhnang worden de terracotta potten gemaakt die je in heel Cambodja tegenkomt. In de omliggende dorpen zie je hoe dit aardewerk gemaakt wordt. Ook is het leuk om in de stad een bezoekje te brengen aan de oude, Franse wijk waar je langs vervallen villa’s en parkjes loopt.

Hoe kom je in Kampong Chhnang?

Kampong Chhnang ligt op ongeveer 1,5 uur rijden van de hoofdstad Phnom Penh. Vanuit Battambang of Phnom Penh kun je makkelijk met de bus naar Kampong Chhnang reizen.

Overnachten

Garden Guesthouse
Garden Guesthouse

Vriendelijk en behulpzaam personeel - knusse kamers in een groene omgeving - keuze uit ventilator en airconditioning - goede prijs/kwaliteitverhouding

Populair op Travly