Cambodja

Kampong Cham

Kampong Cham is de grootste stad in het noordoosten van Cambodja. Het is er alleen lang niet zo druk als je zou verwachten. De stad voelt met slechts 60.000 inwoners en bijna geen toeristen niet echt als een stad, maar als een relaxt en laid-back plaatsje. In de jaren 30 en 40 beleefde de stad economische voorspoed door de belangrijke ligging aan de Mekong, maar nu is het stadje eerder slaperig te noemen. Toch is het een prima tussenstop, vooral op de weg van Phnom Penh naar Kratie.

Veel is er niet te doen in Kampong Cham, maar dat hoeft ook niet perse. Je stopt hier vooral als je gewoon eens wilt ervaren hoe het eraan toe gaat in een Cambodjaanse stad die vrijwel niet is aangetast door toeristen. Wat Nokor is een tempel net buiten het centrum die leuk is om te bezoeken. De tempel is gebouwd in de 11e eeuw en bijzonder goed bewaard gebleven.

Verder kun je rustig slenteren over de avondmarkt en over de boulevard langs de Mekong. Buiten de stad ligt het riviereilandje Koh Pbain, leuk om zelf te verkennen! Over de Mekong kun je een boottochtje maken naar kleine dorpjes aan de beroemde rivier. Ook een dagtocht naar de tempel Banteay Prei Nokor is een leuke activiteit. De tempel is omgeven door een enorme wal van aarde waarbinnen nog enkele ruïnes te vinden zijn.

Overnachten

Populair op Travly