Myanmar

Kalaw

Kalaw is een dorpje in de bergen van Myanmar en dé uitvalsbasis voor prachtige trekkings in het gebied. Van een halve dag tot 5 dagen wandelen, de keuze is aan jou. Tijdens je trekking kom je langs mini-dorpjes waar de bevolking nog op traditionele en vaak primitieve manier leeft. Engels spreken ze niet en dus communiceer je met handen en voeten. Verder wandel je langs diverse pagodes en heb je regelmatig een spectaculair uitzicht over het landschap. Vooral de trekking van Kalaw naar het Inle Lake is geliefd en wonderschoon!

In het centrumpje van het dorp vind je diverse bureautjes waar je je trekking regelt. Je kunt het beste altijd onder leiding van een gids gaan wandelen, omdat de routes niet overal duidelijk aangegeven zijn. De populaire trekking naar het Inle Lake doe je vaak in twee dagen, maar je kunt er ook in 3 of 4 dagen naartoe lopen. Je overnacht in guesthouses of kloosters en maakt kennis met het typische leven op het platteland en in de bergen van Myanmar. Aan het einde van je trektocht word je beloond met een schitterende boottocht op het Inle Lake.

Prijzen

Een trekking van Kalaw naar het Inle Lake is echt niet duur. De prijzen tussen de diverse aanbieders verschillen weinig van elkaar. Voor een 3-daagse tocht kun je rekening houden met 28 tot 30 euro. Dit is inclusief overnachtingen, maaltijden en de boottocht. Een 2-daagse trekking is iets goedkoper, 22 tot 25 euro. Ook hier zitten de overnachtingen, maaltijden en de boottocht bij. Het enige wat je ter plaatse dient te voldoen is de entree voor het natuurgebied bij het Inle Lake. Dit kost ongeveer 10 euro en je dient dit contant te betalen.

Populair op Travly