Australië

Kakadu National Park

Het immense Kakadu National Park is een absoluut hoogtepunt tijdens je reis door Australië. Dit park van 20.000 hectare (ongeveer de helft van de grootte van Nederland!) is geroemd door de rijke Aboriginalcultuur, rode rotswanden, watervallen, regenwoud, rotsplateaus en waterpoelen (billabongs). Het echte tropische Australië ontdek je in dit fantastische park dat op de Werelderfgoedlijst staat. Het park is verdeeld in diverse gebieden: Jabiru, Yellow Water, South Alligator en Mary River. Na het betalen van het entreegeld (25 AUD) mag je het park 14 dagen lang bezoeken. Door de grootte van het park is een minimum van drie dagen echt aan te raden. Je kunt het park bezoeken met een huurauto of je kunt een (meerdaagse) tour boeken onder leiding van een gids.

Activiteiten

In het park kun je verschillende dingen doen. Door de grote hoeveelheid water in het park is een boottocht een goed idee. Dit is perfect voor het spotten van krokodillen en vogels waar het park bekend om staat. Niet alle plekken zijn bereikbaar met een auto. Wil je deze toch zien, dan kun je vanuit de omgeving van Jabiru een helikoptervlucht boeken. Jabiru is overigens het bekendste dorp in het park waar je terecht kunt voor diverse basisbehoeften. Er is een supermarkt, een pinautomaat en je kunt er overnachten.

De noordelijk gelegen rotsformatie Ubirr is perfect voor het bekijken van rotsschilderingen die gemaakt zijn door de Aboriginals. De nabijgelegen Nadab Lookout is perfect voor het bekijken van de zonsondergang. Volgens sommigen is dit zelfs de mooiste zonsondergang in heel Australië! Verder kun je in het noorden van het park nog leuke hikes doen, zoals de Mangarre Walk en Bardedjilidji Walk. Onderweg kom je langs indrukwekkende rotsformaties en met een beetje geluk spot je vogels en krokodillen onderweg!

In het midden van het park vind je tal van bezienswaardigheden. Een bekende bezienswaardigheid is Nourlangie Rock waar rangers (vaak Aboriginals) je de eeuwenoude rotsschilderingen laten zien. De Mirrai Lookout is ook de moeite waard, want vanuit hier heb je een 360 graden uitzicht over Kakadu National Park. Een must see zijn de Jim Jim Falls en de Twin Falls. Vanaf meer dan 200 meter hoogte klettert het water naar beneden. Deze spectaculaire watervallen zijn omgeven door rode rotsformaties en liggen midden in het regenwoud.

Vergeet vervolgens niet het zuiden van dit adembenemende park. De Maguk Gorge (ook bekend als Barramundi Gorge) en de Gunlom Falls zijn highlights in dit gedeelte van het park. De mooie Koolpin Gorge, ook wel Jarrangbarnmi genoemd, wordt door veel toeristen overgeslagen. Je hebt een vergunning nodig om dit gedeelte van het park te betreden en wordt daardoor Kakadu’s best kept secret genoemd.

Praktische informatie

Van oktober tot en met april valt er veel regen in Kakadu NP en diverse wegen/gebieden worden dan afgesloten. Je kunt dan ook het beste van mei t/m september het park bezoeken. Je kunt eenvoudig vanuit Darwin naar Kakadu NP rijden. Voor het grootste gedeelte heb je geen 4WD nodig. Eventueel kun je een tour boeken als je naar gebieden wilt waarmee je enkel met een 4WD kunt komen.

Populair op Travly