Argentinië

Iguazu Falls

Op de grens tussen Argentinië en Brazilië vind je één van de spectaculairste watervallen ter wereld: de Iguazu Falls. Het nationaal park bestaat uit bijna 300 watervallen. Een absoluut natuurspektakel! De highlight van het park is Devils Throat. In een halve cirkel van 150 meter breed valt het water hier met veel lawaai naar beneden. Een hotspot in Zuid-Amerika die echt niet in je reisplanning mag ontbreken!

Je kunt de Iguazu Falls vanuit Argentinië en Brazilië bezoeken. Vanuit Brazilië heb je het grootste uitzicht en maak je dus de beste foto’s, maar vanaf de Argentijnse kant kun je de watervallen van dichterbij ervaren. Als het enigszins kan: bezoek de Iguazu watervallen dan vanaf beide landen!

De Iguazu Falls bezoeken vanuit Argentinië

Aan de Argentijnse kant van het park kun je je door middel van bussen en treinen verplaatsen in het park. Er zijn verschillende uitkijkpunten en wandelpaden om zo de watervallen vanuit diverse punten te kunnen zien. Je kunt ook een tour doen waarbij je met een jeep door het regenwoud rijdt – misschien spot je nog wilde dieren! – en daarna per speedboot langs en onder de watervallen door gaat varen. Het oorverdovende geluid van het naar beneden vallende water zul je nooit vergeten!

Hoe kom je bij de Iguazu Falls?

Het dorpje Puerto Iguazu ligt het dichtste bij de entree van het Argentijnse deel van het nationaal park. Vanaf Buenos Aires vlieg je in twee uur naar Puerto Iguazu. De bus doet er zo’n 17 uur over.

Populair op Travly