Peru

Huaraz

Liefhebbers van hiken en natuur mogen Huaraz tijdens een reis door Peru absoluut niet overslaan. In de bergen van het Huascarán Nationaal Park waan je je in een wereld van felblauwe gletsjermeren en kilometershoge, besneeuwde bergtoppen. De natuur is hier overweldigend mooi en als mens voel je je al snel nietig en klein tussen dit natuurgeweld. Er zijn schitterende ééndaagse en meerdaagse hikes te maken in het gebied, waarbij je mond regelmatig open zal vallen van verbazing en verwondering. Hiken in Huaraz is een must-do!

Huaraz ligt ten noordoosten van Lima, op ongeveer 8 uur rijden met de bus. Het stadje zelf is niet bijzonder, maar het is wel de uitvalsbasis om het bergachtige gebied in de omgeving te ontdekken. Er zijn tal van hikes, van makkelijk tot moeilijk, van 1 dag tot 14 dagen. Voor ieder wat wils!

De beste daghikes vanuit Huaraz

De mooiste ééndaagse hikes zijn die naar Laguna Parón, Laguna Churup en Laguna 69. Vooral die laatste is erg populair, maar ook direct één van de meest uitdagende daghikes vanwege de hoogte en de steile hellingen. Maar als je gewend bent aan de hoogte en in goede conditie bent, kun je het halen! Als je na een paar uur bikkelen aankomt bij het kraakheldere meer, ben je je inspanning al snel vergeten.

Meerdaagse hikes vanuit Huaraz

Echte fanatiekelingen gaan voor de meerdaagse hikes. De Santa Cruz is hiervan het bekendste en neemt je in 4 tot 5 dagen mee langs gletsjers, geïsoleerde bergdorpen en kraakheldere meren. De Santa Cruz Trek werd door National Geographic benoemd als één van de mooiste hikes ter wereld!

Hoogteziekte

Huaraz ligt op 3.000 meter hoogte en de hikes brengen je vaak tot nog veel grotere hoogtes. Dat betekent dat hoogteziekte op de loer ligt en dat je voorzorgsmaatregelen moet nemen om dit zoveel mogelijk te beperken. Zorg ervoor dat je je lichaam eerst laat wennen in Huaraz en begin niet gelijk op dag 1 met zware inspanning. Verder is het belangrijk om de hoogte goed op te bouwen en niet zomaar in 1 dag van zeeniveau naar 4.000 meter boven zeeniveau te gaan bijvoorbeeld.

Hoe kom je in Huaraz?

Huaraz is goed bereikbaar vanuit Lima of Trujillo in het noorden. Vanaf beide steden ben je zo’n 8 à 9 uur onderweg met de bus.

Overnachten

El Jacal Classic
El Jacal Classic

Fijne kamers met eigen badkamer - op loopafstand van restaurants en winkels - vriendelijk personeel

Akilpo Guest House
Akilpo Guest House

Op het gezelligste plein in Huaraz - behulpzaam personeel waarbij je ook goed georganiseerde hikes kunt boeken - van alle gemakken voorzien

Populair op Travly