Indonesië

Gunung Rinjani

De actieve vulkaan Rinjani is letterlijk en figuurlijk het hoogtepunt van Lombok. De beklimming van de 3.726 meter hoge vulkaan is niet voor watjes! Door de kou, ijle lucht en steilheid van het pad is het beklimmen van de vulkaan een ware beproeving, maar wat word je beloond op de top. Het was afzien om de top te bereiken, maar als je er staat, ben je het even allemaal vergeten. Op heldere dagen kijk je niet alleen over heel Lombok, maar zie je ook Bali en de Gili Eilanden liggen. Wauw!

Driedaagse trekking

In principe doe je over de mooiste vulkaantrekking van Indonesië 3 dagen. Je start in Senaru of Sebalun Lawang. In de middag bereik je de kraterrand met het schitterende kratermeer en slaap je in een tentje. Diezelfde nacht sta je alweer rond 02:00 uur op om naar de top te klimmen. Het is ijskoud, waait vaak hard en de ijle lucht maakt ademhalen zwaarder. Over het steile pad klauter je naar boven. Maar, harde werkers worden beloond. Eenmaal op de top betaalt alle inspanning zich terug in een fantastische zonsopkomst. Op je weg terug kun je nog even bijkomen in de hot springs bij het kratermeer. Wat ben je een fantastische ervaring rijker na deze beklimming!

Je beklimt Gunung Rinjani altijd onder begeleiding van een gids. Zelfs voor ervaren wandelaars en bergbeklimmers is het niet verstandig om zelfstandig de vulkaan op te gaan. Het kan gevaarlijk zijn door de ruige weersomstandigheden. Bij neerslag zijn de paden erg glibberig en moet je goed oppassen. Vanwege het regenseizoen kun je Mount Rinjani niet beklimmen van januari t/m maart. De 3-daagse tocht in een groep kost je ongeveer 80 tot 90 euro.

Andere trektochten

Tegenwoordig worden ook beklimmingen van meer dan 3 dagen aangeboden. Zo kun je het net iets rustiger aan doen. Ook zijn er tochten waarbij je 2 dagen weg bent en slechts tot de kraterrand klimt in plaats van de top. Genoeg mogelijkheden dus om te genieten van dit natuurfenomeen!

Welke tocht je ook kiest, na het beklimmen van Mount Rinjani zul je een paar dagen bij moeten komen. De paradijselijke Gili Eilanden zijn perfect om uit te rusten en je spieren wat rust te geven. Heerlijk!

Populair op Travly