Colombia

Guatapé

Voor een spektakel van kleuren ga je naar Guatapé. In dit dorp zijn werkelijk alle gebouwen gekleurd! De lieflijke straatjes en fleurige versieringen zorgen ervoor dat je constant met een glimlach door het dorp loopt. Op het centrale plein kun je vanaf een terrasje urenlang het dorpsleven aanschouwen en natuurlijk bekijk je de witte kerk op het plein even van binnen. Niet alleen het kleurrijke dorp is een reden om Guatapé te bezoeken, de omgeving is dat zeker ook! Vanaf een hoge rots heb je een schitterend uitzicht over het groene, heuvelachtige landschap vol wateren.

Slenteren door de vrolijke straten van Guatapé is eigenlijk het leukste om te doen. Door smalle straatjes kom je langs kleurrijke gebouwen vol versieringen. De gemoedelijke sfeer maakt Guatapé een heerlijke plek. Ook het landschap waarin Guatapé ligt zal je hart veroveren. Het is groen, heuvelachtig en vol wateren en eilandjes. Een boottochtje over het meer is dan ook echt een aanrader.

Guatapé in Colombia

El Peñol beklimmen

Het letterlijke en figuurlijke hoogtepunt van het dorp ligt er eigenlijk net iets buiten. Vanaf een 200 meter hoge rots, La Piedra el Peñol, heb je een waanzinnig uitzicht over het landschap dat Guatapé omringt. Je moet wel “even” zelf zo’n 700 treden omhoog lopen om dit te kunnen aanschouwen, maar dat is het zeker waard!

De toegangsprijs is 18.000 pesos (omgerekend zo’n €5,50) per persoon. De rots El Peñol ligt ongeveer 4 kilometer buiten het centrum van Guatapé. Je kunt er te voet naartoe of met een tuktuk. Een andere optie is om de bus te nemen die tussen Medellín en Guatapé rijdt. Je kunt de chauffeur gewoon vragen om te stoppen bij de rots.

El Peñol beklimmen in Guatapé
El Peñol beklimmen in Guatapé

Hoe kom je in Guatapé?

Guatapé ligt op ongeveer 2 uur rijden van Medellín. Vanaf het noordelijke busstation in Medellín kun je met een minibus naar Guatapé. Een enkeltje kost 3 tot 4 euro per persoon.

Overnachten

Hotel Lagos de Guatape
Hotel Lagos de Guatape

Budget optie in Guatapé - keuze uit twee-, drie- of vierpersoonskamers - alle kamers hebben een eigen badkamer - vriendelijke eigenaresse

Oak Tree house
Oak Tree house

Favoriete accommodatie bij rondreizende koppels - op rustige locatie - warm ontvangst - uitstekend ontbijt inbegrepen

Populair op Travly