Myanmar

Golden Rock

Mount Kyaiktiyo, ofwel de Golden Rock, is het bedevaartsoort voor de boeddhistische inwoners van Myanmar. De imposante rots is volledig bedekt met bladgoud en bovenop staat een stoepa van 7 meter hoog. Op een onnatuurlijke manier balanceert de gouden rots op Mount Kyaiktiyo en voor je gevoel kan de immense stenen bal zo naar beneden rollen. De magische sfeer bovenop de berg maakt het een bezoekje waard!

De Golden Rock ligt op 1.100 meter hoogte. Deze hoogtemeters hoef je gelukkig niet zelf te bedwingen, er rijden van 6:00 tot 18:00 uur trucks die je naar boven en beneden brengen. Met zoveel mogelijk mensen op een bankje in de laadbak van de vrachtwagen is niet comfortabel, maar op die manier ben je wel in 45 minuten boven. Eenmaal aangekomen bij de gouden rots is het eigenlijk het meest interessant om gewoon te gaan zitten en te kijken. Boeddhisten reizen af en aan en er wordt de gehele dag gebid en gemediteerd bij de rots. Natuurlijk geniet je ook van het spectaculaire uitzicht dat je hebt vanaf de bergtop!

Voor boeddhisten is de Golden Rock een plek die ze minimaal 1 keer in hun leven willen bezoeken. Je ziet dan ook hoe hun wens in vervulling gaat als ze aankomen bij dit bedevaartsoord en dat zorgt voor een bijzondere, magische sfeer. De glinsterende rots geeft je een authentiek inkijkje in het boeddhistische leven!

Populair op Travly