IJsland

Golden Circle

De Golden Circle bestaat uit 3 unieke highlights in IJsland die vlakbij elkaar liggen, namelijk Nationaal Park Þingvellir, Gullfoss waterval en Geysir. In een dagtocht langs de bezienswaardigheden van de Golden Circle krijg je een indruk van de natuurfenomenen die IJsland rijk is!

Nationaal Park Þingvellir

Het Thingvellir Nationaal Park is zowel een historisch als een natuurlijk hoogtepunte in IJsland. Tot de 18e eeuw werd Þingvellir, ook wel bekend als Thingvellir, namelijk gebruikt als plek voor nationale volksvergaderingen. In 2004 werd het park daarom opgenomen op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Maar ook qua landschap is Thingvellir een bezoek waard. Op deze plek drijven twee tektonische platen beetje bij beetje uit elkaar en dat zorgt voor indrukwekkende natuur. Bijvoorbeeld watervallen, rivieren, lagunes en prachtige rotsformaties. Je kunt zelfs met een snorkel- of duiktour de kloof tussen de twee platen onder water bekijken. Een unieke ervaring!

Gullfoss waterval

Volgens velen is Gullfoss de mooiste waterval van IJsland. Vanuit een brede rivier stort het water een 32 meter diep ravijn in. Natuurspektakel dat je niet mag missen!

Geysir

Geysir betekent letterlijk spuiten en dit is dan ook de geiser waar alle andere geisers ter wereld naar vernoemd zijn. Helaas is Geysir zelf niet meer zo actief, nadat er chemicaliën in zijn gegooid om hem vaker te laten spuiten, maar in het gebied rondom Geysir zijn nog diverse andere bronnen actief. Strokkur bijvoorbeeld, die spuit iedere 8 tot 10 minuten tot een hoogte van wel 30 meter!

Populair op Travly