Peru

Gocta waterval

Van een afstand hoor je het water al naar beneden kletteren… Tijdens je hike naar de Gocta waterval zie je het water soms al vallen. En dan, sta je er pal voor en laat je je overweldigen door dit adembenemende stukje natuur. De Gocta waterval is met haar hoogte van 771 meter een indrukwekkend natuurverschijnsel. Eén van de hoogste watervallen ter wereld! Hoe ver naar boven je ook kijkt, je ziet het water alsmaar vallen. Wauw, dat maakt indruk!

De Gocta Falls zijn nog helemaal niet zo bekend. Dat komt doordat de immense waterval pas in 2005 ‘ontdekt’ is. Apart, gezien de hoogte en de ligging van de waterval vlakbij het dorpje Cocachimba. In werkelijkheid was de waterval al eeuwenlang bekend bij de lokale bevolking, maar zij dachten dat er een vloek op de waterval rustte. Daarom vermeden ze de plek en werd deze niet getoond op plattegronden en kaarten. In 2005 bezocht de Duitser Stefan Ziemendorff de waterval tijdens een expeditie. Hij was zo onder de indruk dat hij de Peruaanse overheid overtuigde om de waterval te benoemen op de kaart. Sindsdien is de waterval bekender, maar nog lang niet overspoeld met toeristen. Ga er dus snel heen!

De Gocta waterval bezoeken

Het dorpje Cocachimba is de perfecte uitvalsbasis voor een bezoek aan de waterval. In een paar uur loop je vanaf een kronkelend pad naar de Gocta waterval. Als je op je gemak doet en regelmatig stopt voor mooie foto’s, dan heb je ongeveer 6 uur nodig om heen en weer te lopen. Je kunt de waterval ook bezoeken vanaf het nabijgelegen dorp San Pablo.

Zorg voor voldoende eten en drinken voor onderweg en draag schoenen met een goed profiel. De Gocta waterval is het hele jaar te bezoeken. In het droge seizoen is de hike makkelijker, doordat de grond droog is. Ook heb je meer kans op helder weer en zul je de waterval van verder weg beter kunnen zien. Het voordeel van het regenseizoen is dat er veel meer water naar beneden klettert. Ieder seizoen heeft zo haar charme!

Het dorp Chachapoyas is een goede uitvalsbasis voor een dagtrip naar de torenhoge waterval. Je kunt met een georganiseerde tour gaan of op eigen gelegenheid naar het startpunt van het wandelpad reizen met een collectivo.

Overnachten

GoctaLab
GoctaLab

Wakker worden met een onvergetelijk uitzicht op de Gocta Falls - ruime kamers met alle benodigde faciliteiten - best beoordeelde accommodatie in Cocachimba

Casa Kuelap Hostal
Casa Kuelap Hostal

Op goede locatie in Chachapoyas - ruime tweepersoonskamers met eigen badkamer - lief personeel - heerlijke, warme douche - gezellige tuin

Populair op Travly