Schotland

Glasgow

Glasgow is de grootste stad van Schotland. Deze bruisende plek is perfect voor een citytrip waarbij je cultuur en architectuur wilt combineren met een bruisend uitgaansleven. Kenmerkend voor Glasgow is de bijzondere architectuur. Victoriaanse gebouwen worden afgewisseld met moderne bouwwerken. Zo is de brug Clyde Arc een plaatje om te zien, vooral ’s avonds!

Het architectonische hoogstandje van de stad is de Kathedraal van Glasgow. Aan George Square vind je meer fraaie bouwwerken. Daarnaast vind je tal van interessante musea in Glasgow, zoals de National Piping Centre waar je alles leert over de Schotse doedelzak. Voetbal is populair in Schotland en de stadions worden bijna als heilige gronden beschouwd. In het stadion van Hampden Park is een museum over voetbal gevestigd. Wil je liever musea met kunst bezoeken, dan zijn het Hunterian Museum & Art Gallery en de Gallery of Modern Art aan te raden.

Iets ten zuiden van Glasgow vind je het Pollok Country Park. In 2007 werd dit park verkozen tot het beste park in Groot-Brittanië. Bijzonder aan het park is dat je hier niet alleen natuur en groen vindt, maar ook prachtige kunstcollecties.

Ook als jouw ideale invulling van een citytrip shoppen en uitgaan is, dan zit je in Glasgow goed. Na Londen wordt Glasgow beschouwd als de beste shopbestemming in het Verenigd Koninkrijk. Het beste winkelgebied is Style Mile, de zone tussen Buchanan Street, Argyle Street en de Merchant City. Grote winkelketens en kleine boetiekjes wisselen elkaar hier af, waardoor je altijd thuis komt met meerdere winkeltassen.

Ga je ’s avonds op pad voor een gezellig avondje stappen, dan zit je helemaal goed in Glasgow. Je wordt haast overweldigd door het aantal pubs, cafés en nachtclubs. Vooral bij West End en Ashton Lane vind je volop levendigheid tot in de late uurtjes.

Populair op Travly