Colombia

Girón

Colombia zit vol met witte stadjes en Giron is er daar één van! Wandelen door de smalle straten met witte gebouwen is heerlijk! Verder vind je in Giron mooie pleinen en schattige bruggetjes. Dit koloniale stadje is een mooie tussenstop als je op doorreis bent naar de Colombiaanse kust.

Giron ligt op minder dan 10 kilometer van de drukke stad Bucaramanga. Waar je in Bucaramanga een chaotische en drukke stad treft, zul je in Giron het gevoel hebben terug in de tijd te gaan. In het historische centrum met de witte gebouwen gaat het leven allemaal op een iets rustiger tempo dan in de nabijgelegen stad. Een fijn toevluchtsoord dus voor de stadsbewoners. In de weekenden trekken de Colombianen massaal naar het witte Giron. Wil je Giron liever op een rustiger moment bekijken, kom dan doordeweeks.

De gezelligste pleinen zijn Plazuela Peralta and Plazuela de las Nieves. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn Catedral del Señor de los Milagros en Capilla de las Nieves. Maar dwaal verder gewoon lekker rond in de pittoreske straatjes. Dat is misschien wel het leukste in Giron!

Hoe kom je in Giron?

Giron ligt dichtbij de grotere stad Bucaramanga en vanaf daar kun je makkelijk met de bus naar Giron. Dat kost je nog niet eens een euro. Je kunt ook in Giron zelf een hotel boeken, maar het aantal hotels is heel beperkt. De hotels die er wel zitten, zijn voor een backpacker vaak iets te prijzig. Wil je niet teveel geld uitgeven, dan verblijf je dus in Bucaramanga. Bucaramanga is eenvoudig te bereiken met de bus. Vanaf San Gil ben je zo’n 3 uur onderweg naar Bucaramanga.

Overnachten

Giron Chill Out Hotel Boutique
Giron Chill Out Hotel Boutique

Op 2 minuten lopen van Parque Principal - koloniale stijl - inclusief erg goed ontbijt - tweepersoonskamer vanaf €45

Hotel Colonial San Felipe
Hotel Colonial San Felipe

Laagste prijs in Giron - simpele kamers - perfecte locatie in Giron - authentiek gebouw

Populair op Travly