Indonesië

Gili Eilanden

Op de paradijselijke Gili Eilanden waan je je in het echte eilandleven. Helderblauw water, relaxen in een hangmat en snorkelend de onderwaterwereld verkennen. De sfeer is laid back, motorvoertuigen zijn verboden op de eilanden. De Gili Eilanden liggen vlakbij Lombok en bestaan uit 3 eilanden: Gili Trawangan, Gili Air en Gili Meno. Ieder eiland heeft haar eigen sfeer, maar stuk voor stuk zijn ze prachtig!

Gili betekent letterlijk klein en dat zijn de eilandjes ook. Gili Trawangan is het grootste eiland, maar nog steeds maar 2 bij 3 kilometer. Tientallen jaren geleden waren de eilanden echt nog onbekend, maar inmiddels neemt het toerisme snel toe op de eilanden. Iedereen wil wel relaxen op de bountystranden en het unieke blauwe koraal ontdekken. Toch is het er nog een stuk rustiger dan bij Gili’s grotere broer Bali bijvoorbeeld.

Gili Trawangan

Gili Trawangan is het meest bezochte eiland en heeft de meeste faciliteiten voor toeristen. Het nachtleven bruist op Gili Trawangan, maar overdag is er ook genoeg te doen. Er zijn meer dan 20 duikscholen en op een paar minuten lopen van de haven kun je snorkelen in het schildpadden gebied. De noordkust van het eiland is iets rustiger en exclusiever. In het zuidwesten geniet je van een adembenemende zonsondergang, mede doordat je ook de Agung vulkaan ziet die op Bali ligt.

Gili Air

Het aantal toeristen op Gili Air is al een stuk minder dan op Gili Trawangan. De relaxte sfeer maakt het een erg geliefd eiland. Je komt op Gili Air om te genieten van het typische eilandleven: op het strand liggen, zwemmen en snorkelen. In 1,5 uur wandelen heb je het eiland al rondgelopen. Op de oostkust van het eiland zijn een aantal duikscholen waar je alles kunt regelen voor een leuke snorkel- of duikervaring. Het is een ideale bestemming om even bij te komen, bijvoorbeeld van je beklimming van de Rinjani!

Gili Meno

Gili Meno is het kleinste en rustigste eiland. Heel veel accommodaties zijn er niet en van een uitgaansleven kunnen we niet echt spreken. Gili Meno is er dus echt voor je rust en als je even geen andere toeristen tegen wilt komen. De stranden zijn misschien wel de mooiste van de drie eilanden. Je kunt er leuk snorkelen en hebt grote kans om schildpadden te zien.

Hoe kom je op de Gili Eilanden?

De Gili Eilanden liggen het dichtst bij Lombok. Vanaf Teluk Nara brengt een speedboot je in een kwartiertje naar één van de Gili Eilanden. Je kunt vanaf Bangsal Harbour kiezen voor een tocht met de ferry. Deze brengt je in zo’n 25 minuten naar één van de eilanden. De speedboot is sneller, maar uiteraard ook prijziger.

Ook vanaf Bali kun je naar de Gili eilanden. Vanaf diverse locaties kun je met een fastboat direct naar de Gili Eilanden varen. Dit kost je 25 tot 30 euro. Een andere optie is de public boat van Padang Bai, maar dit duurt een stuk langer. Het voordeel is wel dat het veel goedkoper is dan de speedboot.

Sanur – 2,5 uur naar Gili Trawangan
Serangan – 2 uur naar Gili Trawangan
Padang Bai – 1,5 uur naar Gili Trawangan
Amed – 45 minuten naar Gili Trawangan

Populair op Travly