Chili

Geyser del Tatio

Het magische geiserveld midden in het Andesgebergte is een absolute must see. Op 4.300 meter hoogte tref je meer dan 80 rokende geisers. Wandelend tussen de geisers voel je de kracht van de natuur. De geisers spuwen gemiddeld maar zo’n 1 meter hoog, maar door de grote hoeveelheid geisers is het een absoluut spektakel!

Rond zonsopgang zijn de geisers het meest actief en daarom moet je zorgen dat je er op tijd bent. Vanaf San Pedro de Atacama is het ongeveer twee uren rijden naar de El Tatio Geysers, dus dat betekent dat je tussen 04:00 en 05:00 uur toch wel moet vertrekken! Als je eenmaal tussen het rookgordijn van de geisers loopt, ben je dat allang weer vergeten. El Tatio is het op twee na grootste geiserveld ter wereld en wordt omgeven door gebergte en vulkanen. Een magische plek!

Tours boek je eenvoudig vanaf het woestijnstadje San Pedro de Atacama. Vaak worden excursies naar Geyser del Tatio gecombineerd met een bezoek aan Valle de la Luna en stop je onderweg ook bij een authentiek bergdorpje en een warmwaterbron. Een heerlijke dag in een waanzinnige omgeving!

Hoogteziekte & kou

Doordat de geisers op meer dan 4.000 meter hoogte liggen, is het er flink koud. In de winter moet je niet verbaasd zijn bij een temperatuur die lager is dan -10! Ook in de zomer ligt de temperatuur vaak rond het vriespunt, dus jezelf warm aankleden is echt een must. In San Pedro de Atacama kun je handschoenen en een muts aanschaffen.

Door de grote hoogte ligt hoogteziekte op de loer. Breng pas een bezoek aan de El Tatio Geisers als je wat gewend bent aan de hoogte. Verder kun je het beste de dag ervoor veel water en geen alcohol drinken om het risico op hoogteziekte te beperken.

Populair op Travly