Sri Lanka

Galle

Het historische deel van de stad Galle is een leuke bestemming in Sri Lanka. Je slentert hier door smalle straatjes met veel historische gebouwen. De Nederlandse invloeden zie je absoluut terug in Galle Fort. Daarnaast heeft het ommuurde Galle Fort een hele fijne sfeer en heel veel gezellige cafés en restaurants!

Bezienswaardigheden Galle Fort

Galle is een grote en drukke stad in Sri Lanka, maar het oude deel – Galle Fort genaamd – is super leuk om te bezoeken. Er rijdt weinig verkeer door de smalle straatjes, er zijn veel eet- en drinkgelegenheden en het staat vol met historische gebouwen uit de koloniale tijd. Het is leuk om een wandeling te maken over de stadsmuren en vergeet ook zeker niet om even een kijkje te gaan nemen bij de Groote Kerk, het Old Dutch Hospital, Galle Lighthouse en de All Saints Church. Dit zijn de mooiste gebouwen van het oude, koloniale stadje!

Een dagtrip naar Galle?

Je kunt Galle bezoek als dagtrip vanuit de badplaatsen Mirissa of Unawatuna, maar het is ook echt leuk om een nachtje in Galle te blijven slapen. In de avond zijn alle ‘dagjesmensen’ weer weg en is het veel rustiger in het oude stadje. Dat geeft je bezoek aan Galle toch iets extra’s!

Galle Fort is klein (minder dan 1 km²) en in een paar uurtjes heb je het historische stadje helemaal uitgekamd. Je hoeft dus niet langer dan 1 nacht in Galle te verblijven.

Een dagje strand

Galle ligt direct aan zee, maar heeft niet echt een strand. Gelukkig ligt de badplaats Unawatuna op een paar kilometer afstand. Een tuktuk of taxi brengt je voor een paar euro naar één van de mooiste stranden van Sri Lanka: Wijaya Beach.

Hoe kom je in Galle?

Galle ligt aan de westkust van Sri Lanka en is goed bereikbaar met de bus. Vanuit Colombo is het ongeveer 125 kilometer rijden (ongeveer 3 uur reizen met de bus) en vanuit de populaire badplaats Mirissa is het nog geen 40 kilometer rijden. Galle is een grote stad en je zult dus nooit lang hoeven te wachten op een bus die die kant op gaat.

Overnachten

The Stairway - Galle Fort
The Stairway - Galle Fort

Ruime, sfeervolle kamer met airco - op ideale locatie in Galle Fort - schoon & netjes afgewerkt.

Antic Guesthouse
Antic Guesthouse

Uitzicht op het Galle Lighthouse - restaurant aanwezig - fijne, ruime kamers in Galle Fort

Populair op Travly