Indonesië

Flores

Gekleurde kratermeren, verlaten stranden en prachtige rijstvelden maken Flores een absolute verborgen parel! Het eiland ligt ten oosten van het bekendere Bali en Lombok. Je bezoekt het eiland om te genieten van schitterende natuur en van authentieke Indonesische dorpjes en stadjes. Het eiland wordt nog niet overspoeld door toeristen, wat echt heerlijk is! Ook snorkelaars en duikers zullen zich goed vermaken in de wateren rondom dit schitterende eiland.

Traditionele dorpen

Er is genoeg te doen en te zien op Flores. Rondom het plaatsje Bajawa vind je meerdere traditionele dorpen waar ze nog leven volgens eeuwenoude gebruiken en tradities. Onder leiding van een gids wandel je door de dorpen en kom je meer te weten over offers, rituelen en symbolen. Het leukste is om naar de wat kleinere, minder goed bereikbare dorpen te gaan. Deze zijn toch net wat authentieker dan de grotere dorpen die steeds meer gericht zijn op het toerisme.

Om te kunnen overnachten in één van deze traditionele dorpen kun je een meerdaagse wandeltocht doen. Je wandelt dan langs meerdere dorpen en bent even onderdeel van het dagelijkse ritme van de bewoners. Een andere leuke optie is om de omgeving per scooter te verkennen! Je stopt in schattige dorpjes, bij prachtige uitkijkpunten of neemt even een duik in zee vanaf een verlaten strand. Koka Beach is een mooi strand waar je waarschijnlijk zo goed als alleen bent. Zeker even langs gaan tijdens je scootertocht.

Natuurpracht

Rondom de stad Ruteng ligt de meest prachtige natuur. Vulkanen, terrassen en rijstvelden maken de omgeving de moeite waard. Eén van de hoogtepunten van Flores is de vulkaan Kelimutu. Deze vulkaan ligt vlakbij het plaatsje Ende en heeft drie kraters met in elke krater een meer. Het bijzondere is dat de meren eens in de zoveel tijd een andere kleur krijgen. Dit prachtige natuurfenomeen ontstaat door de aanwezigheid van bepaalde mineralen in het water. Zo zijn de meren al zwart en donkerrood geweest. Vanuit het dorpje Moni kun je een adembenemende trekking de vulkaan op doen.

Je kunt er ook voor kiezen om een trekking te doen naar de kleinere vulkaan Wawo Muda. Ook hier tref je gekleurde kratermeren die je na 1,5 uur wandelen vanaf Ngoranala Village bereikt. Na al die intensieve trekkings kun je heerlijk bijkomen in de Soa Hot Springs.

Duiken en snorkelen

Voor de onderwaterwereld wordt het vissersdorp Labuan Bajo vaak als uitvalsbasis gebruikt. Je vindt hier een mooie kustlijn, schitterende riffen en leuke, kleine eilandjes. Het is tevens het vertrekpunt voor een bezoek aan Komodo National Park, waar je de indrukwekkende en niet ongevaarlijke komodovaraan kunt zien. Volgens velen een absoluut hoogtepunt van een reis door Indonesië.

Populair op Travly