Namibië

Etosha National Park

Etosha is een uniek en groot wildpark in Namibië. Met een oppervlakte van ruim 22.000 vierkante kilometer is het zelfs één van de grootste natuurparken in het zuiden van Afrika. Het klimaat is er droog en er is weinig begroeiing. Tal van dieren leven in het mooie Etosha. De diversiteit in diersoorten en doordat er weinig begroeiing is, is Etosha een perfecte plek voor het spotten van wilde dieren!

In Etosha leven onwijs veel dieren. De Big Five, bestaande uit de leeuw, het luipaard, de buffel, de olifant en de neushoorn, leeft in het natuurgebied. Ook vind je er giraffen, zebra’s, impala’s en meer dan 340 vogelsoorten! Door de droogte zijn de dieren afhankelijk van ‘waterholes’ voor het drinken van water. Een safari gaat dan ook regelmatig langs deze waterholes, want daar heb je grote kans om veel dorstige dieren te spotten!

Een uniek gedeelte van het Etosha National Park is de immense zoutvlakte. De zoutpan is 130 kilometer lang en 150 kilometer breed. Oneindige leegte! Naar schatting ontstond de zoutpan ruim 100 miljoen jaar geleden door het opdrogen van een rivier. Ongeveer 25% van het wildpark wordt ingenomen door de zoutvlakte. Een uniek stuk natuur!

In het nationaal park heb je drie campings, namelijk Okaukeujo, Halali en Namutoni. De faciliteiten zijn er prima en je hebt de keuze uit slapen in je eigen tent tot slapen in een privelodge. Door meerdere nachten in Etosha te verblijven, kun je vroege ochtendsafari’s en soms zelfs nachtsafari’s doen. Sommige dieren zijn juist ’s nachts of bij zonsopkomst actief. Zo heb je de meeste kans om zoveel mogelijk wildlife te bewonderen!

Blog over Etosha National Park

Populair op Travly