Sri Lanka

Ella

Het piepkleine dorp Ella is misschien wel de backpackersfavoriet van Sri Lanka. De natuur is er beeldschoon, de sfeer relaxt en het eten verrukkelijk. Wat wil je nog meer?! Daarnaast is Ella bekend door de treinrit van Kandy naar Ella. Eén van de mooiste uurtjes in de trein uit je leven!

Wandelen & spectaculaire uitzichten

Ella ligt in de bergen van Sri Lanka en is dé plek voor mooie wandeltochten. Overal om je heen is het groen. De leukste hikes om te doen in Ella zijn die naar de top van Ella Rock en naar Little Adam’s Peak. Je wandelt langs de theevelden en bij beide hikes eindig je met een waanzinnig uitzicht over het berglandschap. Zorg dat je bij Little Adam’s Peak bent als de zon ondergaat. Een romantischere plek voor een zonsondergang kun je niet wensen!

Je kunt ook naar de door groen omgeven Ravana waterval lopen en de Nine Arch Bridge is ook een mooie wandelbestemming.

Nine Arch Bridge

Eén van de hoogtepunten in Ella is de beroemde Nine Arch Bridge. Over deze bijzonder mooie brug komen iedere dag treinen gereden. De brug ligt midden in de groene natuur en is ontzettend fotogeniek. In Nederland is treinen spotten een beetje saai, maar hier is het super leuk!

Theeplantage bezoeken

Ella en de omgeving staat ook bekend vanwege de vele theeplantages en -fabrieken. Doordat Ella wat hoger ligt is het klimaat hier wat koeler en perfect voor het verbouwen van thee. Als je nog geen theeplantage hebt bezocht in Nuwara Eliya, dan moet je in Ella zeker naar de Halpewatte Tea Factory. Je krijgt dan een rondleiding én proeven hoort er natuurlijk ook bij!

Met de trein naar Ella

Soms kun je in de trein of de bus even een dutje doen, maar niet tijdens de treinreis van Kandy naar Ella! Deze rit staat bekend als één van de mooiste ter wereld. Genieten dus!

Het klimaat in Ella

Ella ligt op ruim 1.000 meter boven zeeniveau en het is er daardoor een paar graden koeler dan op veel andere plekken in Sri Lanka. Even ontsnappen aan die hitte, fijn! Er valt het hele jaar door neerslag in Ella, daardoor is het natuurlijk ook zo mooi groen. De maanden april, oktober, november en december zijn het natste met een gemiddelde neerslag van meer dan 200 milimeter per maand. In de periode van mei t/m augustus heb je het meeste kans op droog en zonnig weer.

Overnachten

Ever Green Mount
Ever Green Mount

Ruime, lichte kamer met grote ramen - mooi uitzicht vanaf je kamer en eigen balkon - heerlijk eten

The Spice Lodge
The Spice Lodge

Mooie, ruime kamers - uitzicht op de groene natuur in Ella - vlakbij Little Adam's Peak & Nine Arch Bridge

Populair op Travly