Argentinië

El Chaltén

Het slaperige dorpje El Chaltén is de uitvalsbasis voor prachtige hikes in Argentijns Patagonië. Met de imposante Mount Fitz Roy en Cerro Torres in de buurt kun je niet anders dan je ogen uitkijken. En het fijne aan deze hikes is: ze zijn niet moeilijk! Met een gemiddelde conditie kun je veel schitterende wandelingen maken bij El Chaltén. Een bestemming die natuur- en wandelliefhebbers dus zeker niet mogen missen!

Wandelroutes in El Chaltén

Er zijn verschillende hikes die je in een dag kunt lopen vanuit El Chaltén. De twee bekendste tochten zijn de hike naar de voet van Mount Fitz Roy & Laguna de los Tres en de hike naar Cerro Torre. Bij beide wandeltochten eindig je bij een meer dat aan de voet van een imposante berg ligt. Als je een nachtje ‘back to basic’ niet erg vindt, kun je ook beide hikes combineren en overnachten in een tentje op één van de aangewezen kampeerplekken.

Minder bekende wandeltochten zijn die naar Laguna Toro en Loma del Pliegue Tumbado. Deze routes zijn minder makkelijk en voor de eerste moet je je zelfs vooraf registreren. Wil je niet de hele dag hiken, maar wel wat moois zien in de omgeving van El Chaltén? Dan zijn de wandelingen naar Chorillo del Salto (waterval), Los Cóndores Viewpoint en Las Aguilas Viewpoint aan te raden. Naar al deze plekken loop je in maximaal een uur en je hoeft niet veel hoogtemeters te overbruggen.

Bij het informatiecentrum aan het begin van El Chaltén kun je een kaart krijgen met de wandelroutes. Erg handig!

Hoe kom je in El Chaltén?

El Chaltén ligt in het uitgestrekte Patagonië. De dichtstbijzijnde stad is El Calafate. Vanaf El Calafate kun je met de bus naar El Chaltén. De rit duurt ongeveer 3 uur. Kom je vanuit het noordelijkere Bariloche, dan ben je met de bus wel 24 uur (!) onderweg. Je kunt dan wellicht beter vanuit Bariloche vliegen naar El Calafate en vanaf daar de bus naar El Chaltén nemen.

Populair op Travly