Schotland

Edinburgh

De Schotse hoofdstad Edinburgh is nog geen hele bekende citytrip-bestemming, maar dat is eigenlijk volkomen onterecht. Met 4500 monumentale panden, waaronder kerken en kastelen, is er genoeg te zien in de stad. Met de vele middeleeuwse huizen, smalle straatjes in de oude stad en de elegante Georgian New Town is het heerlijk slenteren door de bruisende stad. Op iedere 100 meter vind je wel een gezellige pub waar je even uitrust en geniet van een flinke pint. Cultuur, historie, een bruisend uitgaansleven, Edinburgh heeft alles voor een geslaagde citytrip!

Voor de cultuursnuivers is het Edinburgh Castle een bezienswaardigheid die je niet mag missen. Het op een rots gebouwde kasteel toornt hoog boven de stad uit en geeft je een fantastisch uitzicht. Tijdens een rondleiding door het kasteel maak je kennis met alle intrigerende verhalen en geheimen van het kasteel. Vanaf de Royal Mile, de hoofdstraat van het oude centrum, loop je vanaf het kasteel naar het prachtige Hollyrood Palace. Dit is het werkpaleis van het Schotse koningshuis.

Nog meer bijzondere architectuur zien? Ga dan in ieder geval naar de St. Giles Cathedral waarvan de imposante toren het kenmerk van Edinburgh is. Rust en ontspanning vind je in de koninklijke botanische tuinen van maar liefst 72 hectare! Voor de meest prachtige kunstwerken bezoek je gratis de National Gallery of Scotland. Het museum bestaat uit drie onderling verbonden gebouwen en heeft de mooiste beeldende kunst, onder andere van Van Gogh en Monet.

Actievelingen gaan op pad voor een beklimming van Arthur’s Seat, de piek van de heuvelen bij Edinburgh. Deze oude vulkaan ligt op 250 meter boven zeeniveau en geeft je een mooi uitzicht over de Schotse hoofdstad.

Populair op Travly