Indonesië

Dieng Plateau

Het Dieng Plateau is een verplichte tussenstop voor natuurliefhebbers op hun rondreis door Java. Het Dieng Plateau ligt op ongeveer 2.000 meter hoogte en wordt omgeven door ruige vulkanen en kleurrijke kratermeren. Ook ligt het hoogst gelegen dorp van Java op het plateau en kun je in het Arjuna tempelcomplex 8 tempels bewonderen die behoren tot de oudste Hindoeistische tempels op Java.

De spectaculaire omgeving leent zich perfect voor mooie wandeltochten. Er zijn verschillende wandelroutes en dorpsbewoners fungeren als gids en brengen je naar de mooiste plekjes. Zo kun je bijvoorbeeld naar Telaga Warna (ofwel het Gekleurde Meer). Je loopt dan tussen de rijstvelden en bergen rondom het zeegroene water. Houd je fototoestel bij de hand in deze mooie omgeving, want met deze plaatjes maak je het thuisfront sowieso jaloers!

Overnachten op het Dieng Plateau

In het dorpje Dieng zijn een aantal guesthouses te vinden, maar de prijs/kwaliteitverhouding hiervan is matig. In het dorp Wonosobo kun je beter terecht en vanaf daar ben je ook zo op het plateau. Tevens zijn er in Wonosobo wat meer faciliteiten.

Populair op Travly