Namibië

Deadvlei & Dune 45

Een adembenemende woestijn met enorme rood- en geelgekeurde zandduinen en mysterieuze, eeuwenoude bomen. In het Namib-Naukluft National Park vind je twee absolute hoogtepunten: Deadvlei en Dune 45. De Deadvlei laat je zien wat droogte doet in de natuur en vanaf Dune 45 heb je een waanzinnig uitzicht, vooral met zonsopkomst!

De Deadvlei is een witgekleurde vlakte die omringd wordt door roodbruine zandduinen. Op de vlakte staan eeuwenoude bomen die lijken versteend te zijn. De bomen zijn al honderden jaren dood door de droogte, maar die droogte zorgt er tegelijkertijd ook voor dat de skeletten van de bomen blijven staan. De bomen zijn zwartgeblakerd door de zon. Samen met de helderblauwe lucht zorgt dit voor een surrealistisch landschap!

In de omgeving van de Deadvlei vind je veel hoge zandduinen, waar Dune 45 de beroemdste van is. De duin dankt haar naam aan de afstand tot Sesriem: 45 kilometer. Tijdens de zonsopkomst verandert de kleur van de prachtige duin bijna iedere minuut. Big Daddy is de hoogste zandduin met een hoogte van ongeveer 325 meter. Dune 45 is met een hoogte van ‘slechts’ 170 meter beter te beklimmen en dit wordt dan ook vaak gedaan, vooral tijdens zonsopkomst. In het losse zand is de klim vrij pittig, maar de opkomende zon samen met de gekleurde, hoge zandduinen zijn een ware beloning!

Blog over Deadvlei & Dune 45

Populair op Travly