Australië

Darwin

Darwin is de noordelijkste stad van Australië en ligt aan de kust van de deelstaat Northern Territory. Door de invloeden van de Aboriginals en Aziaten is Darwin een unieke smeltkroes van culturen en nationaliteiten. De tropische stad met circa 150.000 inwoners fungeert vooral als uitvalsbasis voor meerdaagse tochten naar diverse nationale parken (o.a. Kakadu) in de omgeving, maar in Darwin zelf kun je ook een paar leuke dagen hebben!

Bezienswaardigheden in Darwin

Zo heb je in Darwin de George Brown Darwin Botanic Gardens. In de grote tuinen is verdwalen niet zo moeilijk! Ook moet je echt even een duik nemen in de Darwin Harbour. Hier liggen scheepswrakken uit de Tweede Wereldoorlog. Cool om tussendoor te zwemmen! Extra leuk is dat er in dit water ook koraal, zee-egels en octopussen leven. Historie en natuur in één!

Aan het Darwin Waterfront vind je tal van leuke bars en terrassen. Vooral in de avond bruist het hier en zie je mensen volop aan de ‘Darwin Stubby’ zitten. Dit is een bierflesje dat maar liefst 10x zo groot is als normaal! Darwin is een echte bierstad en vooral in Mitchell Street kun je goed uitgaan.

Na zonsondergang smul je bij de Midil Beach Sunset Market van de lekkerste hapjes en drankjes uit de hele wereld. De hippie-achtige avondmarkt is sfeervol verlicht en naast eten en drinken tref je hier ook inheemse kunst.

Musea in Darwin

Net buiten de stad is het Museum & Art Gallery of the Northern Territory gevestigd. Je mag hier gratis naar binnen en zult versteld staan van de fossielen en opgezette dieren. Voor herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog ga je naar Het East Point Military museum. Hier worden beelden getoond van de bombardementen op Darwin, de enige Australische stad die gebombardeerd werd tijdens WOII.

Populair op Travly