Peru

Cusco

De leuke stad Cusco is niet alleen de uitvalsbasis voor een bezoek aan het beroemde Machu Picchu, maar ook gewoon een prachtige stad vol koloniale gebouwen en historie. Ooit was Cusco de hoofdstad van het Incarijk en op verschillende plekken in en rond de stad vind je overblijfselen hiervan. Cusco ligt in het Andesgebergte op meer dan 3.000 meter hoogte. Er zijn tal van mooie bezienswaardigheden in de stad, zoals de kathedraal en het klooster van Santo Domingo. Door het toenemende toerisme vind je er ook veel barretjes, cafés en restaurants waar je zowel Peruaans als Westers eten kunt krijgen.

Het Plaza de Armas is het middelpunt van het centrum van Cusco. Als je hier op één van de bankjes mensen zit te kijken, verveel je je nooit. Aan het plein staat een fraaie kathedraal en op het San Blas plein en in de smalle straatjes hier omheen vind je winkeltjes die kunst of handgemaakte souvenirs verkopen. Leuk om lekker doorheen te slenteren. Vanaf het San Blas plein lopen de oude straten naar boven. Het is even puffen (mede door de hoogte), maar vanaf dit punt heb je prachtig uitzicht over de hele stad.

Op de markt van Cusco, Mercado San Pedro, kun je niet alleen groente, fruit en andere etenswaren kopen. Je kijkt je ogen uit bij de kraampjes met lama foetussen en andere mysterieuze dingen die je nooit eerder hebt gezien.

Vanuit Cusco kun je niet alleen naar Machu Picchu, je kunt vanaf hier ook andere mooie excursies boeken. Zo kun je bijvoorbeeld wandelend naar Sacsayhuamán waar je Inca-ruïnes bewondert of je gaat naar het dorpje Pisaq waar je ook Inca-ruïnes vindt en over een kleurrijke markt loopt. Iets verderop ligt Ollantaytambo en de Heilige Vallei, ook interessante plekken om te bezoeken!

Overnachten

Cusco Bed and Breakfast
Cusco Bed and Breakfast

Comfortabele kamers met eigen badkamer - schoon - in het centrum van Cusco.

Cultural Guest House
Cultural Guest House

Uitstekende prijs/kwaliteitverhouding - net buiten het centrum - ontzettend behulpzame eigenaar.

Populair op Travly