Peru

Colca Canyon

Aan de rand van de Colca Canyon moet je even een paar keer knipperen met je ogen. Wat een diepte! De Grand Canyon in de Verenigde Staten mag bekender zijn, maar de Colca Canyon is wel 2 keer zo diep. De Colca Canyon is de op één na diepste canyon ter wereld en een fascinerende must see in Peru. De Cotahuasi Canyon die iets verderop ligt is de allerdiepste ter wereld, maar vrijwel niet bereikbaar.

Vanaf Cruz del Condor kun je de machtige Andescondors bewonderen. Deze vogels hebben de grootste spanwijdte ter wereld (tot 3,2 meter!) en hier vliegen ze soms op enkele meters boven je! Cruz del Condor is een populair punt om de Colca Canyon te aanschouwen. Dit uitkijkpunt ligt 1.200 meter boven de Colca Rivier die door de kloof loopt. Aan de overkant zie je de kloofwand zelfs oprijzen tot 3.200 meter boven de rivier. Wauw!

Een afdaling in de steile kloof is een uitdaging voor de getrainde klimmer. Doe dit altijd onder begeleiding en in het droge seizoen. Door de regen worden de kronkelende en steile paden te glibberig. Een meer relaxte activiteit is het badderen in de warmwaterbronnen bij Chivay, het belangrijkste dorp in de canyon.

Arequipa (dat op 160 kilometer afstand ligt) is de uitvalsbasis voor een (meerdaags) bezoek aan de Colca Canyon. Zeker doen!

Overnachten

Homestay Pachamama
Homestay Pachamama

Gezellig hostel met het beste restaurant van het dorp. Hier krijg je alle info die je nodig hebt om te gaan hiken in de Colca Canyon.

La Casa de Santiago
La Casa de Santiago

Ruime kamers, fijne bedden en een warme douche. Precies wat je nodig hebt voor of na een flinke hike!

Populair op Travly