Colombia

Ciudad Perdida

Ciudad Perdida, ofwel de Lost City, is een verborgen stad in de ongerepte, bergachtige jungle van Sierra Nevada. De stad werd waarschijnlijk rond 800 na Christus gesticht door de Tayrona Indianen. Door inval van de Spanjaarden is de stad jarenlang verborgen en begroeid geweest. Tot grafrovers in 1972 per toeval op de verborgen ruïnes stuitten. De ruim 150 ruïnes zijn te bezoeken, maar enkel door een pittige maar prachtige wandeltocht door de jungle. De Lost City wordt door velen vergeleken met Machu Picchu, maar dan zonder de hordes toeristen en drukte.

Ciudad Perdida is absoluut indrukwekkend, maar de wandeltocht er naartoe is misschien wel minstens zo mooi. De ruïnes liggen op 1.300 meter hoogte en die meters zul je zelf omhoog moeten wandelen. De paden zijn vaak modderig en de stenen glad, onder andere door de grote hoeveelheid neerslag in het gebied. De tocht is ongeveer 44 kilometer naar de Lost City. Door de hitte en hoge luchtvochtigheid is het een pittige, maar wel haalbare hike.

Tussendoor kom je regelmatig langs watervallen waar je een verfrissende duik kunt nemen. De meeste wandeltochten bereiken Ciudad Perdida op de derde dag en keren terug in de bewoonde wereld op dag 4. Vanuit de plaatsen Santa Marta, Minca of Taganga kun je een georganiseerde wandeltocht naar Ciudad Perdida regelen.

Handig om te weten

Trek stevige schoenen aan en kijk goed wat je meeneemt. Je zult je persoonlijke spullen namelijk zelf moeten dragen tijdens de hike. Zwemkleren en een handdoek zijn essentieel, zodat je onderweg even lekker kunt afkoelen. Ook een lakenzak en muggenspray zijn erg fijn. Het droge seizoen in deze regio is van december t/m maart. De tocht is dan iets makkelijker, doordat de paden en stenen minder glad en modderig zijn.

Populair op Travly