Colombia

Chicamocha Canyon

Indrukwekkend, fascinerend en majestueus, zo wordt de Chicamocha Canyon beschreven. De steile kloof heeft een diepte van meer dan 2 kilometer, wow! Je bezoekt de canyon met name om te genieten van het uitzicht. Inmiddels is er ook een nationaal park met kabelbaan en uitzichtpunten om de kloof beter te ontdekken, maar dat is niet het enige! Het is ook de plek voor spannende activiteiten, zoals paragliding en schommelen boven de kloof.

De Chicamocha Canyon is naar schatting zo’n 46 miljoen jaar geleden ontstaan. De Chicamocha rivier kronkelt door de kloof en door het water is de kloof destijds ontstaan. Vanaf San Gil rijd je in ongeveer een uur naar de spectaculaire kloof. Het nationaal park is de plek om de canyon verder te ontdekken. Zo kun je een ritje maken in een kabelbaan of vanaf één van de uitzichtpunten een indruk krijgen van het bizarre landschap. Voor avonturiers is ziplinen of paragliden over de kloof de topactiviteit. Of kies voor de reuzeschommel! Spanning & natuurpracht in één!

Hoe kom je bij de Chicamocha Canyon?

Het Chicamocha National Park ligt op ongeveer een uur rijden van San Gil. Je kunt vanaf deze stad een bus nemen die naar Bucaramanga rijdt, want aan de weg naar deze stad ligt het nationaal park. Vraag de buschauffeur om te stoppen bij het nationaal park. Als je vanaf San Gil een activiteit zoals paragliding boven de canyon boekt, dan is het vervoer vaak inbegrepen.

Overnachten

Sam'S VIP Hostel San Gil
Sam'S VIP Hostel San Gil

Aan het centrale plein - klein buitenzwembad - gezelligheid in de gemeenschappelijke ruimtes - slaapzaal of tweepersoonskamer met gedeelde of eigen badkamer

Meraki Boutique Hostel
Meraki Boutique Hostel

Leuk ingericht - slapen zonder geluidsoverlast - behulpzaam personeel - dichtbij het centrum - verrukkelijk ontbijt

Populair op Travly