Thailand

Chiang Mai

De bruisende stad Chiang Mai is een geliefde plek in Thailand. De natuur is binnen handbereik, er zijn onwijs veel tempels en aan leuke activiteiten geen gebrek. Een ideale plek om een paar nachten te verblijven tijdens je reis door Thailand dus! In het ommuurde stadscentrum heb je eerder het idee dat je in een gezellig dorp bent in plaats van in de tweede stad van het land. In Chiang Mai zul je je niet snel vervelen!

Bezienswaardigheden in Chiang Mai

In Chiang Mai en de directe omgeving staan meer dan 300 tempels, keuze genoeg dus! De bekendste tempels van de stad zijn Wat Chedi Luang en Wat Phratat Doi Suthep. Wat Chedi Luang ligt midden in het stadscentrum en is gebouwd in de 14e eeuw. De grote tempel is een bezoek zeker waard! De Wat Phratat Doi Suthep ligt op een berg die direct naast de stad ligt. De rijkelijk versierde tempel geven je, na het beklimmen van bijna 300 treden, een fantastisch uitzicht over de stad en omgeving. Als je meer tempels wilt bezoeken, dan kun je ook naar Wat Phra Sing en Wat Chiang Man.

Iedere zondag is er een avondmarkt in Chiang Mai die een bezienswaardigheid op zich is. De markt is onwijs groot en werkelijk alles wordt er verkocht. Vanaf 16:00 uur is de markt geopend in het ommuurde stadscentrum. Op 20 kilometer van Chiang Mai ligt de Chiang Mai Grand Canyon. Hier kun je even ontsnappen aan de stadsdrukte en een verkoelende duik nemen en relaxen bij het felgekleurde water.

Activiteiten in Chiang Mai

In Chiang Mai kun je van alles ondernemen. Omdat de natuur en bergen dichtbij liggen, kun je zo voor één of meerdere dagen back to basic tijdens een jungle trekking. Avonturiers gaan een dagje ziplinen of raften, terwijl rustzoekers een yogales of Thaise massage nemen.

Eten & drinken in Chiang Mai

In de straatjes van Chiang Mai vind je volop restaurants en cafés. Bij de noordelijke en zuidelijke opening van de stadsmuur staan iedere avond tal van streetfood kraampjes waar je kunt smikkelen van Thaise gerechten. Ook voor een gezellig drankje of een avondje stappen zit je in Chiang Mai goed. In de oude stad vind je altijd wel een leuke bar of restaurant.

Vervoer naar Chiang Mai

Chiang Mai is eenvoudig te bereiken. Vanuit Bangkok kun je met het vliegtuig, de trein of de bus naar Chiang Mai. Het vliegtuig is het snelste, maar ook het duurste. Met de trein ben je 11 tot 14 uur onderweg. Best een lange rit, maar gelukkig rijden er ook nachttreinen op dit traject. Vanaf Sukhothai kun je met de bus naar Chiang Mai en vanaf Ayutthaya reis je het makkelijkste met de (nacht)trein. Tegenwoordig gaan er steeds meer nachtbussen tussen Bangkok en Chiang Mai. Deze zijn vaak sneller én goedkoper dan de nachttrein.

Populair op Travly