Colombia

Cartagena

Met al haar kleuren, koloniale gebouwen en lieflijke straatjes is Cartagena één van de grootste trekpleisters van Colombia. De aan de Caribische Zee gelegen stad met ruim 1 miljoen inwoners bruist en zit vol geschiedenis en cultuur. Het oude centrum is een lust voor het oog en staat terecht op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Je kunt je dagen vermaken in Cartagena. Wandelen door het historische centrum, duiken bij de nabijgelegen eilanden of breng een bezoek aan het San Felipe fort. Vervelen zul je je hier in ieder geval niet!

In de tijd van de Spaanse kolonisatie was Cartagena de toegangspoort tot Zuid-Amerika. In Cartagena zie je nog veel terug uit die tijd. De koloniale, kleurrijke gebouwen, smalle straatjes en romantische pleinen maken Cartagena een geliefde bestemming. De Santa Domingo Kerk is een absolute must see. Ook het Popa-klooster is een bezoekje waard, alleen al vanwege het prachtige uitzicht over de stad. Op het romantische Plaza de Bolivar zoek je de schaduw onder één van de bomen en kun je even bijkomen van het wandelen door de stad. Cartagena is net een openluchtmuseum en je bent hier dan ook niet zomaar uitgekeken!

Om het historische centrum te beschermen tegen aanvallen is er eeuwen geleden een 11 km lange muur om de stad gebouwd. Ook het San Felipe de Barajas fort is een bezoek waard. Dit is het grootste fort dat ooit door de Spanjaarden is gebouwd. Je kunt er zelfs de ondergrondse gangen betreden! In de buurt van Cartagena ligt ook een moddervulkaan. Hier kun je een bad nemen in de modder, een bijzondere ervaring!

Zon, zee en strand in Cartagena

Natuurlijk kun je ook genieten van het warme weer en het strand in Cartagena. In Bocagrande en El Laguito vind je het echte strandleven. Luxe hotels, goede restaurants en hippe nachtclubs bepalen hier het straatbeeld. Een stuk minder authentiek dan het oude centrum, maar voor een avondje feesten is het niet verkeerd. In Bocagrande en El Laquito zijn ook tal van duikscholen. De koraalriffen voor de kust, vooral in de buurt van de eilandengroep Islas del Rosario, zijn perfect om te snorkelen of te duiken. Diverse stranden rondom Cartagena zijn vulkanisch zwart, maar op Playa Blanca lig je op wit zand.

Eigenlijk heeft Cartagena het dus allemaal: Cultuur, historie en romantiek, maar ook het gehele jaar door warm weer, fijne stranden en leuke uitgaansmogelijkheden. Vervelen zul je je niet!

Overnachten in Cartagena

Het centrum van Cartagena bestaat uit drie wijken: El Centro, San Diego en Getsemani. El Centro en San Diego liggen binnen de stadsmuren, terwijl Getsemani net daarbuiten ligt. El Centro is het hart van Cartagena, San Diego is een rustigere, maar luxe wijk en Getsemani is een hippe, opkomende wijk met veel street art. Overnachten in Cartagena is niet goedkoop en binnen de stadsmuren vind je niet zomaar een goedkope hotelkamer. Getsemani biedt meer budgetopties en veel hostels.

Hoe kom je in Cartagena?

Je kunt Cartagena bereiken per vliegtuig of met de bus. Vaak zijn vluchten van Medellin of Bogota naar Cartagena niet duur en je bent er natuurlijk veel sneller. Zeker even de vluchtprijzen checken dus! Kom je vanaf Santa Marta, dan kun je Cartagena eenvoudig bereiken met de bus. Die doet er zo’n 5 uur over en zet je af bij het busstation buiten de stad. Ook vanuit Medellin gaan er bussen naar Cartagena, maar dan wordt het wel een lange zit. Een nachtbus behoort ook tot de mogelijkheden.

Overnachten

The Clock Hostel & Suites
The Clock Hostel & Suites

Heerlijk hotel met ruime kamers - luxere optie in Cartagena - uitstekende locatie in El Centro - zonneterras en jacuzzi

Maloka Boutique Hostel
Maloka Boutique Hostel

Gelegen in het rustigere San Diego - keuze uit slaapzaal of eigen kamer & gedeelde of privé badkamer - erg schoon

Populair op Travly