Australië

Cairns

Cairns is de toegangspoort naar het spectaculaire Great Barrier Reef. Door de ligging van de stad nabij zo’n grote toeristentrekpleister is Cairns uitgegroeid tot een drukbezochte badplaats. Het heerlijke weer en het bruisende uitgaansleven trekt backpackers naar de stad aan de Australische oostkust. In Cairns kun je vooral shoppen, in de zon liggen bij de ‘lagoon’ en uitgaan in hippe clubs of bars.

Je zult niet verbaasd zijn dat het stikt van de duikscholen in Cairns. Cairns is niet alleen de uitvalsbasis voor een fantastische ervaring bij het Great Barrier Reef. Voor veel reizigers die ‘Far North’ willen reizen is Cairns het vertrekpunt. Zo zijn het Daintree Rainforest, Cape Tribulation en de Atherton Tablelands populaire plekken om te bezoeken vanuit Cairns. The Great Tropical Drive is een schitterende roadtrip van 2.000 kilometer waarbij je start en eindigt in Cairns.

Uitgaan & zwemmen

Het centrum van Cairns is compact. De backpackersscene drukt een grote stempel op de stad. Er wordt veel gedronken, overal zijn bars en cafés en het gaat de hele nacht door. Wanneer je zin hebt om een paar dagen goed te feesten, dan zit je in Cairns goed. Als het uitgaan en gefeest minder je ding is, dan verblijf je beter in een plaatsje nabij Cairns.

Het hele jaar is het in Cairns zo’n 25 graden of warmer, perfect weer voor een duik in de zee zou je zeggen. Helaas is het strand van Cairns niet zo goed en mag je in de zomer de zee niet in vanwege de levensgevaarlijke kwallen. Gelukkig hebben ze daar iets op gevonden! Midden in de stad vind je de ‘lagoon’. Dit is een zwembad met zout water wat voor iedereen toegankelijk is. Zo kun je toch een verfrissende duik nemen.

Adrenalinekick

Als je zin hebt in een adrenaline stoot, dan kom je in Cairns wel aan je trekken. Het is een unieke plek voor een mooie skydive en midden in het regenwoud maak je één van de indrukwekkendste bungee jumps van Australië. De hoogte is niet perse spectaculair (50 meter), maar vanaf de AJ Hackett Bungy Tower heb je uitzicht op het schitterende regenwoud en kijk je over het Great Barrier Reef. Wauw!

Populair op Travly