Australië

Byron Bay

Byron Bay is het surferswalhalla van Australië. De goudgele, lange stranden, het heldere water en de geweldige golven trekken massa’s surfers naar het dorp aan de Australische oostkust. Ook voor niet-surfende backpackers is Byron Bay tegenwoordig een must do. De relaxte, hippie-achtige sfeer en de kilometers lange stranden maken het een onwijs fijne plek!

De hoge golven bij Main Beach zijn de droom van iedere surfer. Voor beginnende surfers is het meest oostelijke punt van het strand meer geschikt. De golven zijn hier wat rustiger. In Byron Bay stikt het van de surfscholen waar je je eerste (of zoveelste) surfles neemt. Na een lange dag surfen duik je het bruisende nachtleven van Byron Bay in. Doordat de plaats zo geliefd is onder backpackers en studenten, zitten de bars en clubs iedere avond vol.

Als je een dag even iets anders wilt dan surfen, dan is een hike naar Cape Byron een aanrader. Op de top van een heuvel staat een witte vuurtoren. De stevige hike naar de vuurtoren is ongeveer 3 kilometer. Eenmaal aangekomen sta je op het meest oostelijke punt van het vasteland van Australië! Vanaf de heuveltop heb je goed uitzicht over Byron Bay, de aantrekkelijke stranden en de bossen in het binnenland. Met wat geluk zie je zelfs walvissen omhoog springen uit het diepblauwe water!

Populair op Travly