Argentinië

Buenos Aires

De Argentijnse hoofdstad is een plek vol cultuur, sfeer en interessante bezienswaardigheden. Het is de stad om de tango te leren, verrukkelijke steaks te eten, te feesten tot in de late uurtjes of juist kunstgaleries en musea bezoeken. In een reis door Argentinië mag een bezoek aan het kleurrijke Buenos Aires niet ontbreken!

In Buenos Aires vind je veel Europese invloeden. Dit zie je terug in de gebouwen, maar ook in de inwoners. Velen hebben bijvoorbeeld Italiaanse voorouders. Door deze invloeden voelt de stad misschien wel het meest Europees van alle Zuid-Amerikaanse steden.

Bezienswaardigheden

Bij een bezoek aan Buenos Aires mag je het indrukwekkende Plaza de Mayo sowieso niet missen. Aan dit plein vind je ook het beroemde Casa Rosada, het roze presidentiële paleis dat bekend is uit de film Evita. Ook Catedral Metropolitana en het stadhuis liggen aan dit centrale plein.

In de wijk La Boca struin je door straten vol kleurrijke huisjes met golfplaten daken. Hier komt de tango vandaan en je vindt het beroemde voetbalstation van Boca Juniors in deze wijk. Als je een wedstrijd van de club kunt bijwonen, moet je dat zeker doen. De passie van de Argentijnse fans werkt aanstekelijk!

Andere leuke wijken zijn San Telmo (kunstenaarswijk), La Recoleta (Franse architectuur & luxe winkels) en Palermo (bruisend uitgaansleven).

Populair op Travly