Australië

Broome

Broome is een charmante kustplaats in het noorden van de deelstaat Western Australia. Het is de toegangspoort tot prachtige natuurgebieden en in eerste instantie plannen reizigers slechts 1 dag als tussenstop in Broome. Veel reizigers blijven veel langer hangen! Broome is heerlijk relaxt en een smeltkroes van verschillende culturen en nationaliteiten. Tevens vind je er één van de schitterendste stranden ter wereld: Cable Beach.

Broome heeft maar 14.000 inwoners. In 1880 werd Broome gesticht als parelvissersplaats. Dankzij deze booming business kwamen mensen vanuit de hele wereld om in Broome fortuin te maken. Vooral Aziaten trokken naar Broome en de internationale invloeden vind je nu nog terug in het sfeervolle dorp.  Het Chinatown van Broome is beroemd en je vindt er tal van Japanse en Chinese winkeltjes.

Wanneer je in Broome bent, moet je sowieso een bezoek brengen aan het adembenemende Cable Beach. Het hagelwitte strand ligt op 6 kilometer van het centrum van Broome. Het 20 kilometer lange zandstrand, de bijzondere schelpen en de turquoise oceaan maken Cable Beach een paradijselijke plek. Een ritje op een kameel tijdens zonsondergang is een onvergetelijke ervaring!

Bij Broome kun je ook windsurfen en parasailen. Vogelliefhebbers kunnen hun geluk niet op in het Broome Bird Observatory. Hier kun je overdag maar ook in de nacht naar bijzondere vogelsoorten kijken.

Populair op Travly