Indonesië

Bromo National Park

De wonderschone zonsopkomst bij de Bromo vulkaan is één van de mooiste belevingen tijdens een rondreis door Java. De Bromo vulkaan heeft door het uitspuwen van lava een grijs maanlandschap gecreëerd in zijn directe omgeving. Het contrast met de groene planten en bomen op de omliggende bergen is prachtig! Wanneer de zon opkomt, trekt de mist langzaam weg en krijgt het landschap waanzinnig mooie kleuren. Een onvergetelijk moment!

Bromo National Park

De actieve Bromo vulkaan is de belangrijkste bezienswaardigheid in het Bromo National Park. Toch is de berg met een hoogte van 2.392 meter niet de hoogste van het park. De Semeru vulkaan is namelijk meer dan 1.000 meter hoger! Doordat de Bromo vulkaan diverse keren is uitgebarsten, is er een grijs maanlandschap ontstaan in de omgeving van de vulkaan. Daarnaast vind je in Bromo National Park in een eeuwenoude krater de Tenggerzandzee. Dit is een kilometerslange zandzee op een hoogte van 2.000 meter. Erg uniek!

Zonsopkomst bij de Bromo vulkaan

Met zonsopkomst móet je gewoon in het nationaal park zijn om dit adembenemende schouwspel van de natuur te zien. De zon komt meestal rond 5:30 uur op, dus je zult wel vroeg op moeten staan! Vanaf het dorp Cemoro Lawang boek je eenvoudig een tour. Je wordt vaak al rond half 4 (of eerder!) opgehaald en afgezet op de Gunung Penanjakan. Vanaf deze berg heb je een fantastisch uitzicht over het landschap. Tijdens zonsopkomst trekt de mist steeds wat meer weg en zie je de vulkanen opdoemen in steeds feller wordende kleuren. Magisch!

Na de zonsopkomst kun je de Bromo vulkaan gaan beklimmen. Je wordt afgezet in de vallei, ook wel Sea of Sands genoemd, die tussen de vulkanen en het uitkijkpunt ligt. Je beklimt de steile trappen die tegen de vulkaan gebouwd zijn en hebt vanaf de top wederom een gaaf uitzicht over de vulkaan en het gebied.

Overnachten in de buurt van de Bromo vulkaan

Het dorpje Cemoro Lawang ligt het dichtste bij de vulkaan en het nationaal park. Je kunt hier dus het beste overnachten, maar verwacht geen luxe verblijf. De meeste guesthouses zijn erg simpel, maar voor die paar uurtjes dat je er slaapt is het prima. Er zijn niet heel veel accommodaties en de vraag is groot, dus vooraf boeken is in dit geval aan te raden.

Vervoer naar Cemoro Lawang

Het Bromo National Park ligt helemaal in het oosten van Java. Vanuit Yogyakarta kun je met de trein naar Surabaya. Surabaya heeft overigens ook een vliegveld, dus een binnenlandse vlucht behoort ook tot de mogelijkheden. Vervolgens neem je een bus naar Probolinggo en daarna stap je in een minbusje naar Cemoro Lawang.

Populair op Travly