Australië

Brisbane

Brisbane is de derde stad van Australië, enkel Sydney en Melbourne zijn groter. De bruisende stad telt zo’n 2 miljoen inwoners en ligt aan de oostkust van Australië. De bijnaam van Brisbane is Stad der Zonnedagen. Dat geeft je al wel een beeld van het heerlijke klimaat dat hier heerst! Veel toeristen verblijven in Brisbane als tussenstop tijdens een rondreis langs de oostkust, maar dat is eigenlijk zonde. Dan mis je de relaxte sfeer en leuke bezienswaardigheden van Brisbane! Zo is Brisbane bekend om de vele kunstateliers, -galerijen en -musea. Doordat Brisbane aan de oevers van een rivier ligt vind je veel groen en parken in de metropool. Brisbane is een fijne stad!

Groen in de metropool

Het South Bank Parklands mag je sowieso niet overslaan. Het gigantische park is de perfecte plek voor een gezellige picknick op een zonnige dag. In het park vind je ook een subtropisch aangelegd strand met zwembad. Heerlijk om even af te koelen! De City Botanic Gardens zijn anders dan andere botanische tuinen die je waarschijnlijk al eens hebt bezocht. Deze botanische tuin is namelijk gebouwd op moerasgrond, waardoor er veel speciale vogelsoorten en krabben op af komen.

Kunst in Brisbane

Brisbane heeft tal van musea en kunstgalerijen. De City Hall is een mooi museum en extra leuk is het uitzicht dat je hebt vanaf de 91 meter hoge klokkentoren. Het Queensland Art Gallery & Gallery of Modern Art is het grootste museum met moderne kunst in Australië. Meer moderne kunst vind je onder andere in het QUT Art Museum. Liefhebbers van kunst en musea zullen zich zeker niet vervelen in Brisbane!

Populair op Travly