Indonesië

Borobudur

Iedereen die reist op Java, móet een bezoek brengen aan de Borobudur tempel. Het is het grootste boeddhistische bouwwerk ter wereld en één van de belangrijkste highlights van Java. Het heiligdom ligt diep in de jungle en vlakbij de Merapi, de meest actieve vulkaan van Indonesië. Dit immense bouwwerk wordt samen met Angkor in Cambodja en Bagan in Myanmar genoemd als mooiste bouwwerk in Zuidoost-Azië. Een must see dus!

Geschiedenis van Borobudur

De tempel is onwijs lang geleden al gebouwd, namelijk in de periode tussen 750 en 850. Lange tijd wist niemand van het bestaan van deze bijzondere plek, doordat de tempel was bedekt onder een laag as en diep in de jungle ligt. In de 19e eeuw is de tempel ontdekt en gerestaureerd, waardoor het nu één van de meest magische plekken van Indonesië is.

Het bouwwerk

De tempel is enorm. De oppervlakte is 123 bij 123 meter en het bouwwerk heeft 9 etages. De eerste 6 etages zijn vierkant en de bovenste 3 hebben een ronde vorm. In totaal bevat de Borobudur meer dan 500 boeddha beelden!

Een bezoek aan Borobudur

Veel reizigers bezoeken de wonderschone tempel vanuit de stad Yogyakarta. De stad ligt op ongeveer een uur rijden van de tempel. Het mooiste is om Borobudur te bezoeken met zonsopkomst. Je bent dan wel aangewezen op een georganiseerde tour of taxi in verband met de bereikbaarheid, maar dat is het extra geld meer dan waard!

Een andere optie is om te overnachten in één van de hotels of guesthouses die vlakbij de tempel liggen. Je kunt hier overdag al naartoe reizen, zodat je de volgende ochtend de eerste bent die de tempel bezoekt. Wie weet heb je dit immense heiligdom dan wel eventjes voor jezelf!

Populair op Travly