Colombia

Bogota

Bogota staat niet bekend als één van de mooiste plekken in Colombia, maar de hoofdstad heeft toch echt wel leuke wijken en toffe bezienswaardigheden. Vooral de street art die je overal in de stad tegenkomt is kenmerkend. In de wijk La Candelaria loop je door knusse straatjes en langs kleurrijke gebouwtjes. Vanaf Mount Monserrate heb je een fenomenaal uitzicht op de stad en krijg je een goede indruk van de grootte van de Colombiaanse hoofdstad!

Bogota Graffiti Tour

De graffiti tour in Bogota is één van de absolute toppers in de stad. Onder leiding van een Engelssprekende gids verken je de indrukwekkende street art in de stad. Er wordt iets verteld over de kunstenaar, maar ook over Bogota zelf en de ontwikkelingen in de stad. Interessant dus! En die kunstwerken op de muur zijn echt fantastisch! De Bogota Graffiti Tour is gratis, maar een fooi wordt wel op prijs gesteld. Via de website kun je je aanmelden voor de tour.

Tips voor Bogota - hoofdstad Colombia

Mount Monserrate

Bogota ligt op ongeveer 2.600 meter boven zeeniveau en wordt omringd door een bergachtig landschap. Aan de rand van de wijk La Candelaria ligt Mount Monserrate, een berg van zo’n 3.100 meter hoog. Met een treintje of kabelbaan kun je de berg op en heb je een indrukwekkend uitzicht over de stad. Voor de trein of de kabelbaan betaal je ongeveer 6 euro per persoon (heen & terug) en houd er rekening mee dat je best even in de rij staat om naar boven en beneden te komen. Wil je geld besparen, dan kun je ook met de trappen naar boven en beneden lopen. Vergis je alleen niet, het is een flinke klim en je zult aan je ademhaling merken dat je op meer dan 2.600 meter boven zeeniveau zit!

Highlights Bogota - Mount Monserrate

La Candelaria

De mooiste wijk van Bogota is La Candelaria. In deze historische wijk vind je de meeste bezienswaardigheden en is het overdag gezellig druk. Naast Mount Monserrate en de Graffiti Tour zijn het Museo del Oro en het Plaza Bolivar bekende highlights in de wijk. Helaas is het in de avond in La Candelaria minder veilig, waardoor je beter in een hotel buiten deze wijk kunt slapen.

Bezienswaardigheden Bogota - La Candelaria

Overnachten

Hobu Hostel
Hobu Hostel

Een knus hostel met slaapzalen en privé kamers. Leuke gemeenschappelijke ruimte met keuken en fijn personeel. Je voelt je hier direct welkom!

Hotel Vilar América
Hotel Vilar América

Een comfortabel hotel in de wijk El Chapinero. Een goede plek om bij te komen van je lange vlucht en jetlag!

Populair op Travly