Australië

Blue Mountains

Op slechts 1,5 uur rijden vanuit Sydney ligt het unieke natuurpark The Blue Mountains. Het park staat vol met eucalyptusbomen die zorgen voor een blauwe oliewaas over het gebied. Vandaar de naam Blue Mountains.

Het gebied is perfect om wandelend of fietsend te verkennen. Vanaf Echo Point kun je kilometers ver over de bergen kijken. Bovendien zie je de beroemde ‘Three Sisters’. Dit zijn 3 rotsformaties van zo’n 800 meter hoog. De krachtige watervallen en steile rotswanden maken de omgeving prachtig. Durfals kunnen hier trouwens ook abseilen. Er zijn diverse wandelroutes, zoals de Three Sisters Walk, de Cliff Top Walking Track, Six Foot Track en de Grand Canyon Track. Vanaf Govetts Leap Lookout, Gordon Falls Lookout en Pulpit Rock heb je schitterende uitzichten. Een populaire trekking is die door Jamison Valley. Je loopt door regenwouden en eucalyptusbossen en ziet de spectactulaire Wenthworth Falls. Ook beklim je de rotsformatie Ruined Castle en Mount Solitary.

Liever niet te moe worden? Dan stap je in de Scenic Cableway en Railway. Deze kabelbaan en trein leiden je door dit prachtige gebied. De trein rijdt over een spoor met een hellingsgraad van 52 (!) graden de vallei in. Door de glazen ramen en het glazen dak kun je de omgeving perfect bewonderen.

Wil je meerdere dagen blijven in dit wonderbaarlijke gebied? Slaapmogelijkheden genoeg! Campings, hostels, hotels en guesthouses zijn er voldoende.

Populair op Travly