Schotland

Ben Nevis

Met een hoogte van 1.344 meter is de Ben Nevis het hoogste punt van Schotland en zelfs van het gehele Verenigd Koninkrijk. De berg is onderdeel van het Grampain gebergte en ligt vlakbij het Fort William. Je bezoekt Ben Nevis om te genieten van de prachtige natuur en lekker actief bezig te zijn. Er zijn diverse wandelroutes. Sommige brengen je naar de top, maar als dat te zwaar is, dan kun je het bergachtige landschap ook met andere wandeltochten verkennen.

Het beklimmen van de berg is, ondanks de matige hoogte, moeilijker dan het lijkt. Dit komt vooral door de soms lastige weersomstandigheden. Gemiddeld bevindt de top zich 355 dagen per jaar in de wolken en het regent er enorm veel. Er valt gemiddeld per jaar meer dan 4.000 millimeter neerslag! Toch beklimmen jaarlijks zo’n 100.000 mensen de berg. Op de top tref je de ruïnes van een verlaten weerstation dat vroeger permanent bemand werd. Veel beklimmers gebruiken de Pony Track vanuit Glen Nevis om de top te bereiken.

Gaat wandelen je niet snel genoeg? Scheur dan met je mountainbike naar beneden over het spectaculaire downhill parcours!

Populair op Travly