Cambodja

Battambang

Battambang is de op één na grootste stad van Cambodja, maar dit gevoel heb je in de stad helemaal niet. De sfeer is er relaxt en het omliggende platteland geeft je het idee in een gezellig dorp te zijn in plaats van een grote stad. De stad ligt aan de Sangker rivier en heeft volop Franse koloniale gebouwen, de ene nog mooier dan de ander. In en rondom de stad vind je diverse prachtige tempels en achterop bij een motortaxi verken je de boerendorpjes en rijstvelden in de omgeving van de stad. Een ritje met de bamboo train is één van de bekendste activiteiten in de buurt! Er zijn genoeg bars en restaurants in Battambang, maar het wordt zeker (nog) niet overspoeld door toeristen.

Tempels

In het centrum van Battambang vind je de twee bekendste tempels van de stad: Wat Phephittam en Wat Dhum Rey Sor. Ongeveer 25 kilometer buiten de stad ligt de Angkor-tempelruïne Prasat Banan die bovenop een kleine berg ligt. Met je entreebewijs van slechts 2 dollar heb je ook toegang tot Phnom Sampeau, een soort grote rots waar pagodes op staan en op de top een gouden stoepa. Vlakbij liggen de ‘Killing Caves of Phnom Sampeau’. In deze grotten werden in de tijd van het Khmer regime vermoorde mensen gegooid. Nog steeds vind je er botten van de slachtoffers. De Wat Banan is de best bewaarde tempel in de regio en de karakteristieke ruïnes van Ek Phnom en Phnom Banang zijn nog ouder dan de beroemde Angkor Wat.

Phnom Banan - Battambang Cambodja
De tempel op Phnom Banan

Bamboo train

Op het platteland bij Battambang ligt een oud, enkel treinspoor dat gebruikt werd in de Frans-koloniale tijd. De laatste jaren gebruikten de locals dit spoortje om met ‘houtje-touwtje’ treintjes goederen te vervoeren. Als reiziger namen ze je graag even mee voor een ritje op de houten trein door hun mooie omgeving. Helaas is de bamboo train nu niet meer in gebruik bij de locals en uitgegroeid tot een pure toeristenattractie.

Bamboo train Battambang - Cambodja
Bamboo Train

De omgeving van Battambang

Het Cambodjaanse platteland rondom Battambang verkennen per tuktuk of scooter is een ontzettend leuk daguitje. Dorpjes als Ksach Puoy, Watkor en Kompong Seyma zijn leuke stops op je route. De omgeving van de Sangker rivier verken je met een ontspannen boottochtje. Liever zelf actief zijn? Dan huur je een kayak van Ksach Puoy!

Overnachten

Blue Diamond
Blue Diamond

Slaapzalen, tweepersoonskamers en familiekamers - buitenzwembad - restaurant met lekker eten - mogelijkheid tot huren van scooter of fiets - eigen kamer met privé badkamer al vanaf €7 per nacht

Lucky Hostel
Lucky Hostel

Nieuw hostel - binnenzwembad aanwezig - restaurants en winkels op loopafstand - bed in slaapzaal vanaf €4 per nacht, tweepersoonskamer met eigen badkamer vanaf €8 per nacht

Populair op Travly