Colombia

Barichara

Colombia heeft tientallen witte dorpjes, maar Barichara behoort absoluut tot één van de mooiste! Midden in de groene bergen ligt dit schattige dorp. Je vindt er prachtige kerken, lieflijke straatjes en waanzinnige uitzichten over de omgeving. Veel reizigers doen een dagtrip naar Barichara vanuit San Gil, maar eigenlijk is dat niet genoeg om alle schoonheid van het dorp te zien. Blijf een nachtje slapen in dit schattige Colombiaanse dorp!

Bezienswaardigheden in Barichara

Het mooiste van Barichara zijn de witte gebouwen en de smalle straten van grote, ongelijke keien. Het straatbeeld is gewoon al prachtig! Aan het centrale plein vind je de grootste kerk van het dorp: Catedral de la Inmaculada Concepción. Een eye catcher! Ook kun je langs de Capilla de Santa Barbara en de Capilla de Jésus wandelen. Aan de westkant van het dorp vind je diverse uitkijkpunten die je een adembenemend uitzicht geven over de groene, bergachtige omgeving.

Wandel de Camino Real

De Camino Real is een eeuwenoud pad dat van Barichara naar een nog kleiner wit dorpje loopt: Guane. Na 6 kilometer over ongelijke keien te lopen kom je uit in dit pittoreske dorpje. Guane is mooi en authentiek, maar vergeet ook tijdens de wandeling niet om je heen te kijken. Regelmatig kijk je op de waanzinnige vallei en zul je even willen stoppen om het uitzicht in je op te nemen.

Je wandelt van Barichara naar Guane vooral naar beneden, maar toch doe je wel zo’n 2 uur over de tocht. De stenen zijn namelijk behoorlijk ongelijk, dus het is even opletten waar je je voeten neerzet. Onderweg kom je weinig tegen om iets te kopen, dus neem voldoende water en eventueel wat snacks mee. Vanuit Guane kun je met de bus terug naar Barichara. Deze rijdt 1 keer in het uur en kost je nog geen euro.

Hoe kom je in Barichara?

Barichara ligt op ongeveer 20 kilometer rijden van het bekendere San Gil. Vanuit San Gil gaan er de hele dag door busjes naar Barichara. Je betaalt hiervoor 5.000 pesos, omgerekend ongeveer 1,50 euro.

Overnachten

Artepolis
Artepolis

Wakker worden met uitzicht op de groene bergen, wie wil dat nou niet! Artepolis biedt schone, ruime kamers tegen een goede prijs. Topplek in Barichara!

La Casa de Hercilia Boutique
La Casa de Hercilia Boutique

Stijlvol ingerichte kamers op een centrale locatie in Barichara. Een ideale uitvalsbasis voor reizigers met een iets ruimer budget.

Populair op Travly