Thailand

Ayutthaya

Op ongeveer 1,5 uur rijden ten noorden van Bangkok ligt de stad Ayutthaya. Je bezoekt deze stad vanwege de grote hoeveelheid aan indrukwekkende tempels en ruïnes. Verspreid door de hele stad staan boeddhabeelden, verwoeste en afgebrokkelde muren en versierde torens. De tempelruïnes zijn echte plaatjes!

Er staan zoveel tempels en ruïnes in Ayutthaya doordat het 400 jaar lang de hoofdstad was van Siam, het voormalige Thailand. In 1767 werd de stad geplunderd door het Birmese leger en zijn veel tempels verwoest. De ruïnes die zijn achtergebleven zijn een bezoek meer dan waard!

De mooiste tempels

Verspreid in en buiten de stad liggen bijzondere tempels die een bezoek waard zijn. Wat Chaiwatthanaram is zo’n waanzinnig mooie tempel. Vooral tijdens zonsondergang schiet je hier de mooiste foto’s!

Wat Phra Mahathat ligt midden in het centrum van Ayutthaya en is vooral speciaal door het boeddha hoofd dat helemaal is opgenomen in de wortels van een eeuwenoude boom. Wat Phra Si Sanphet was één van de belangrijkste tempels en heeft drie kenmerkende stoepa’s.

Deze drie tempels mag je sowieso niet missen, maar het is lang niet alles wat je kunt zien in Ayutthaya. Zo kun je bijvoorbeeld ook naar Wat Lokayasutharam waar je een enorme, liggende boeddha aantreft en Wat Saket is weer een hele andere stijl tempel. Ook Wat Yai Chai Mongkol is met de vele boeddha’s op een rij een fotogenieke tempel.

Praktische informatie

Ayutthaya ligt op ongeveer 1,5 uur rijden van Bangkok, dus je kunt de stad bezoeken als dagexcursie. Vanwege de reistijd zul je dan echter nooit genoeg tijd hebben om meerdere tempels aandachtig te bekijken, dus een overnachting in Ayutthaya is eigenlijk wel aan te raden. Er zijn genoeg hostels en accommodaties in de stad.

De tempels liggen soms een paar kilometer van elkaar, dus het is slim om een fiets te huren. Zo verken je op je eigen tempo de magische tempelstad!

Populair op Travly