Australië

Atherton Tablelands

Op ongeveer een uur rijden van Cairns waan je je in de prachtige Atherton Tablelands. De hoogvlakte is gelegen op 600 tot 900 meter boven zeeniveau en heeft daardoor een aangenaam klimaat. De Atherton Tablelands bestaat uit grote stukken tropisch regenwoud en veel watervallen en meren. Het oude, diverse regenwoud is door UNESCO op de Wereldergoedlijst geplaatst. Je vindt er fascinerende, grote bomen die al ontzettend lang bestaan.

De drie grote meren zijn Lake Eacham, Lake Barrine en Lake Tinnaroo. Bij Lake Eacham kun je lekker zwemmen en barbecuen. Als je de mooiste watervallen wilt zien, dan volg je het Waterfall Circuit. De Atherton Tablelands zijn een paradijs voor liefhebbers van wilde dieren. Vooral vogelspotters kunnen hun geluk niet op als ze de meest zeldzame vogels zien in dit park. Ook de zeldzame tree kangaroo, die leeft in de bomen, kun je zien in de Atherton Tablelands.

In de tablelands zijn diverse dorpen, waarvan Atherton, Yungaburra, Mareeba, Malanda en Millaa Millaa de bekendste zijn. Voor velen is het knusse Yungaburra het leukste dorp in de regio. Hier vind je ook de Curtain Fig Tree. Een door een wurgvijg omgroeide boom is omgevallen op een andere boom. De 15 meter lange luchtwortels zien eruit als een gordijn.

Voor bijzondere natuur moet je dus absoluut in de Atherton Tablelands zijn! Alle informatie vind je op de website van Atherton Tablelands.

Populair op Travly